Министерство на туризма: Никога пред работодателите не е поставяно изискване за задължително ваксиниране

от БНТ
12:44, 14.06.2021
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
проучване българите приемат ваксинирането нещо неизбежно
Слушай новината

Ваксинирането е напълно доброволен процес и никога пред работодателите в бизнеса не е било поставяно изискване или условието задължително да ваксинират своя персонал, както и да оказват натиск от всякакъв характер в тази посока.

В същото време Министерството на туризма насърчава усилията на всички представители на туристическия бизнес, които подхождат с грижа за здравето на своя персонал и на своите клиенти, които ползват туристическа услуга, за да подсигурят безопасна ваканция и да утвърдят името на България като сигурна дестинация. Припомняме, че при избора си на дестинация туристите вземат под внимание два показателя – ниво на заболеваемостта и ниво на ваксинирани в страната, заявяват от Министерството на туризма във връзка с появили се тълкувания относно инициативата да се поставят издаваните от Министерството на здравеопазването стикери "100% ваксинирани" върху туристически обекти, като хотели и ресторанти.

"100% ваксиниран" - стикери в туристическите обекти с имунизиран персонал

Министерството на туризма продължава солидарно да подкрепя усилията на Министерството на здравеопазването, ясно и последователно, следвайки политиката на България и кабинета, както и утвърждавайки световните практики в стремежа да бъде сложен край на пандемията с COVID-19.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Лудогорец се раздели с Драгош Григоре
Лудогорец се раздели с Драгош Григоре
Живеещите в блок в Русе плащат сметките за ток и вода на общински филиал
Живеещите в блок в Русе плащат сметките за ток и вода на общински филиал