НОВИНИ

Министерството на отбраната дари предпазни облекла и маски за армията на Северна Македония

Александър Марков
от Александър Марков
17:54, 16.04.2020
Чете се за: 00:40 мин.
У нас
министерството отбраната дари предпазни облекла маски армията северна македония

Министерството на отбраната на Република България предоставя под формата на дарение медицински облекла и предпазни маски на Армията на Република Северна Македония.

Безвъзмездната помощ от българска страна е договорена между министрите на отбраната Красимир Каракачанов и Радмила Шекеринска. По този начин българското Министерство на отбраната съдейства военнослужещите от Армията на Република Северна Македония да получат качествени и професионално изработени средства за лична защита в условията на извънредно положение заради пандемията от коронавирус COVID-19.

Днес на ГКПП Гюешево – Деве баир, при спазването на всички противоепидемични мерки за недопускане разпространение на коронавирус, беше предадена първата част от помощта, която включва 100 комплекта защитни облекла и маски, българско производство. При необходимост има готовност да бъдат предоставени общо до 300 комплекта.

На предаването и получаването на пратката на граничния пункт присъстваха Илия Налбантов, началник на политическия кабинет на министъра на отбраната, Драган Никулич, държавен секретар в Министерството на отбраната на Република Северна Македония и военният и военновъздушен аташе подполковник Пламен Николов.

За дарението на предпазни облекла и маски на армията на Република Северна Македония е получено разрешение от Министерството на здравеопазването, след като са отчетени потребностите на българската страна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Засилен трафик преди празниците, въпреки призивите за ограничение на пътуванията
Засилен трафик преди празниците, въпреки призивите за ограничение на пътуванията
БМВ "прелетя" с 210 км/ч по магистрала "Тракия"
БМВ "прелетя" с 210 км/ч по магистрала "Тракия"