НОВИНИ

Министерството на туризма сезира МВР за паркирани коли върху дюни на Крапец

министерството туризма сезира мвр масово паркирани коли дюни крапец
bnt avatar logo
от БНТ
16:02, 01.08.2020
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Министерството на туризма направи проверка на морски плаж "Крапец-север“ и сезира Министерството на вътрешните работи за масово нарушаване на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. Десетки автомобили са паркирали върху дюни и останалата част на плажа, както и в района, което е административно нарушение по ЗУЧК. Органите на реда трябва да проверят на място фактите и да наложат съответните санкции на нарушителите.

Плажът е обявен за неохраняем със заповед на министъра на туризма от 17 юни 2020 г. Договорът за наем между фирма "АУРА ТРЕЙДИНГ“ ЕООД и Министерството на туризма изтече на 14 май 2020 г. Дружеството обаче продължава да владее морския плаж, без да има каквото и да е правно основание за това. Наемателят на плажа отказва да подпише протокол за предаването му и да преустанови всякакви дейности и услуги. Към момента той продължава да ползва преместваеми обекти тук и предлага плажни принадлежности, от които събира приходи.

Министерството на туризма сезира съда и прокуратурата за самоуправство. Ведомството междувременно обяви търг за нов наемател, по който има спечелил кандидат. Старият наемател обжалва процедурата и заповедта, че плажът е охраняем. По казуса се чака решение на съда от първа инстанция. Министерството информира за случая и областния управител на Добрич за предприемане на действия по компетентност по изземане на плажа, който е изключителна държавна собственост.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
РЗИ-Хасково взе нови проби от водите на р. Марица
РЗИ-Хасково взе нови проби от водите на р. Марица
1 починал и двама излекувани от COVID-19 в Русе за последното денонощие
1 починал и двама излекувани от COVID-19 в Русе за последното денонощие