НОВИНИ

Мирослав Клозе: В Байерн трябваше да имат повече търпение към Тухел

"Би било страхотно, ако успеят да изкушат Шаби Алонсо да дойде в Мюнхен", коментира още бившият футболист на "баварците"

мирослав клозе байерн трябваше имат повече търпение тухел
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
15:18, 04.03.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият футболист на Байерн Мюнхен и националния отбор на Германия Мирослав Клозе коментира актуалната обстановка при 33-кратния шампион и по-конкретно скорошната новина за раздялата с треньора Томас Тухел след края на кампанията.

Клозе изрази мнение, че от ръководството на клуба е трябвало да дадат повече време на Тухел и направи любопитно сравнение между работата на немския специалист и тази на един от бившите наставници на "баварците" - Луис ван Гаал.

"Трябваше да имат малко повече търпение с треньора и да му дадат време, така че футболистите да разберат идеите му", заяви нападателят.

"Ние играчите първоначално не разбирахме нищо при Ван Гаал и осъзнахме нещата едва след три-четири месеца", продължи бившият играч на Байерн, който носи екипа на тима в периода 2007-2011 година.

Световният шампион с Германия от Мондиал 2014 взе отношение и по темата с честата смяна на треньори на "Алианц Арена" в последно време, споделяйки, че това може да доведе до проблеми с ДНК-то на състава.

"С Ханзи Флик, Юлиан Нагелсман и Тухел Байерн ще смени трима треньори в последните три години. Всеки от тях има своя философия и разчита на различен тип футболисти и своя собствена система. Трябва да се внимава, за да не загуби клубът своето ДНК, защото това е опасно", смята най-резултатният футболист в историята на световните първенства.

Накрая 45-годишният бивш футболист, който се оттегли през 2016 години, разкри и името на своя фаворит за нов наставник на Байерн Мюнхен - Шаби Алонсо.

"Този доминиращ стил на игра е точно каквото харесвам и каквото всъщност иска Байерн. Би било страхотно, ако успеят да го изкушат да дойде в Мюнхен", завърши Мирослав Клозе.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Привържениците подготвят протест по време на Конгреса на БФС на 15 март
Привържениците подготвят протест по време на Конгреса на БФС на 15 март
Четири лодки спечелиха гонки в регата "3 март" във Варненското езеро
Четири лодки спечелиха гонки в регата "3 март" във Варненското езеро