НОВИНИ

Мирослав Маринов: Предстои ни тежък мач срещу Левски, искам да видя Ботев Вр в първата шестица

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:39, 27.08.2022
Чете се за: 03:40 мин.
Спорт
мирослав маринов предстои тежък мач левски искам видя ботев врв първата шестица
Снимка: ПФК Ботев Враца
Слушай новината

Нападателят на Ботев Враца Мирослав Маринов даде интервю пред клубната телевизия, в което говори преди следващия двубой от първенството срещу Левски.

Младежкият национал на България определи двубоя срещу "сините" като "тежък" и призова феновете на Ботев да дойдат на стадиона, за да подкрепят отбора.

"Предстои тежък двубой. За мен този мач трябва да го вземем на 100%. Паднахме от Славия, но сега трябва да зарадваме феновете и да победим. Нека дойдат и ни подкрепят. Те са 12-тия играч на терена. Много ни помагат, когато са на стадиона. Ние сме по-силни, когато те са тук. Извиняваме се за загубата от Славия, но срещу Левски искам да ни подкрепят, защото ще е голяма чест и съм сигурен, че Ботев Враца ще победи", започна Маринов.

Юношата на врачани коментира още представянето на тима до момента през сезона, като заяви, че се надява да види състава в първата шестица на подреждането в Първа лига

"Оценка няма как да дам. Има треньори. Изпуснахме точки, но ще ги наваксаме. По-добре сме от миналата година и като отбор, и като колектив. Ботев ще върви нагоре в класирането. С някои момчета се познаваме доста от миналата година. С някои не сме, но с процеса на мачове и тренировки нещата ще станат и ще сме по-бързи в това отношение. Искам да видя Ботев в първата шестица. Това го иска всеки един от нас. Ботев да е по-напред и по-напред. Не искаме да сме в края на класирането. Феновете го искат и ние го искаме. Без значение. Всеки един мач трябва да го спечелим и излизаме с такава нагласа. Няма разлика Левски, ЦСКА или Септември. Срещу всеки трябва да побеждаваме. В отбора има колектив. Не се караме, когато сгрешим или нещо такова. Винаги по-старите помагат на по-младите, а ние имаме шансове и надежди да вкараме гол. Всеки един млад играч иска да вкара гол. За мен това е най-големия плюс на Ботев", сподели Мирослав Маринов.

18-годишният футболист, който мечтае за трансфер в Барселона и определя за свои идоли Неймар и Килиан Мбапе разкри в интервюто и какво го е запалило по футбола.

"Не е конкретен човек. Нито от семейството, нито друг. Запалих се сам по футбола. Видях, че мога да играя футбол, реших да се запиша и всичко започна. Започнах да гледам повече големи футболисти и мачове и ми се прииска да стана футболист", завърши Мирослав Маринов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Среща при президента за увеличаване на количествата природен газ, които България ще внася през Гърция
Среща при президента за увеличаване на количествата природен газ, които България ще внася през Гърция
15-годишният сириец, управлявал автобуса в Бургас: Признавам се за виновен (СНИМКИ)
15-годишният сириец, управлявал автобуса в Бургас: Признавам се за виновен (СНИМКИ)