НОВИНИ

Мистериите около монолита в Юта се заплитат (Видео)

мистериите около монолита юта задълбочават
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
17:02, 02.12.2020
Чете се за: 01:33 мин.
Още

След появата на мистериозния обект в пустинята на Юта и още по-мистериозното му изчезване, историята сякаш започна да се разплита, след като се разкри как точно е изчезнал. Но въпреки че в изчезването му е замесена човешка ръка, мистрията около него сякаш се задълбочава още повече.

Четирима мъже са премахнали необичайния метален монолит, открит в отдалечена част на Юта, твърди очевидец.

Тристранната конструкция от неръждаема стомана, забелязана за първи път от служители по дивата природа, преброяващи овце в югоизточната част на Юта на 18 ноември, е бил отстранен късно в петък от екип от четирима мъже, съобщи "Ню Йорк Таймс".

Рос Бернардс, 34-годишен фотограф от Колорадо, каза пред вестника, че е шофирал шест часа по-рано същата нощ, за да види особената структура, която предизвика спекулации в световен мащаб как е попаднала там, тъй като е била инсталирана незаконно на обществени земи.

Откриха тайнствен обелиск в американската пустиня (Снимки)

След като избутали монолита на земята, каза Бернардс, мъжете го отнесли с количка. „Докато си тръгвали, единият от тях казал: „Не оставяйте следи“, каза Бернардс пред вестника.

Притеснен от възможна конфронтация и подозиращ, че мъжете може да са въоръжени, Бернардс решил да не прави снимки. Негов приятел от Денвър обаче, Джеймс Нюландс, успял да запечата няколко изображения на мобилния си телефон, каза той.

„Сигурно им е отнело най-много 10 или 15 минути, за да съборят монолита и да го извадят“, каза Нюландс пред вестника. „Не знаехме кои са и нямаше какво да направим, за да ги спрем. Те просто пристигнаха там с тази цел и като че ли казваха:„ Това е наша мисия“, спомня си Нюландс.

Размазаните снимки на Нюландс показват няколко мъже, носещи ръкавици, но без маски, да стоят над монолита. Не е ясно дали мъжете, които са го свалили, са били отговорни за инсталирането му.

Междувременно изображения на Google Earth показват, че се е появил някъде между август 2015 г. и октомври 2016 г.

Мистериозният метален обелиск, намерен заровен в отдалечената западна пустиня на САЩ, разпали въображението на наблюдатели на НЛО, теоретици на конспирацията и фенове на Стенли Кубрик по целия свят. На 29 ноември Бюрото за управление на земите в Юта съобщи, че мистериозният метален монолит е изчезнал.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
60 семейства във Велико Търново ще подменят печките си с нови отоплителни уреди
60 семейства във Велико Търново ще подменят печките си с нови отоплителни уреди
Кога и как одобрената от Великобритания ваксина ще влезе в употреба
Кога и как одобрената от Великобритания ваксина ще влезе в употреба