НОВИНИ

Откриха тайнствен обелиск в американската пустиня (Снимки)

тайнствен обелиск американската пустиня роди теории нло конспирации извънземни обекти стил кубрик
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
10:42, 25.11.2020
Чете се за: 01:02 мин.
Още

Мистериозен метален обелиск, намерен заровен в отдалечената западна пустиня на Съединените щати, разпали въображението на наблюдатели на НЛО, теоретици на конспирацията и фенове на Стенли Кубрик по целия свят.

Лъскавият триъгълен стълб, който излиза на около 3,5 м от червените скали в южната част на Юта, бе забелязан от объркани местни служители, преброяващи овце от въздуха. След като кацнаха с хеликоптера си за разследване, членовете на екипажа на отдел "Обществена безопасност" в Юта откриха "метален монолит, монтиран в земята", но "няма очевидна индикация кой може да е поставил монолита там".

"Незаконно е да се инсталират структури или предмети на изкуството без разрешение на федерално управляваните обществени области, без значение от коя планета сте", предупреди агенцията в съобщение за пресата.

Мнозина в интернет отбелязват сходството на обекта със странните извънземни монолити, предизвикали огромни скокове в човешкия прогрес в класическия научно-фантастичен филм на Кубрик „2001: Космическа одисея“. Други коментират откритието като знаково в година, в която светът е обхванат от пандемията COVID-19.

„Това е бутон за „изтриване“ на 2020 г. Може ли някой да го натисне бързо?“, шегува се потребител на Инстаграм. „Отблизо се чете: „ COVID ваксина вътре“, пише друг.

Брет Хъчингс, пилотът, който случайно е прелетял над обелиска, предположи, че той е бил заровен от „някакъв художник от новата вълна“.

Наблюдатели виждат прилика на обекта с авангардното изкуство на Джон МакКракън, американски художник, живял известно време в близкото Ню Мексико и починал през 2011 г. Първоначално неговият представител Дейвид Цвирнер каза, че това не е една от творбите на МакКракън, а вероятно на негов колега художник, отдаващ почит на твореца. По-късно обаче Цвирнер направи още едно изявление, в което предположи, че обектът наистина е от МакКракън, което означава, че е лежал неоткрит в пустинята близо десетилетие.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Добри новини! Спортът в България продължава, но без публика
Добри новини! Спортът в България продължава, но без публика
Премиерът Борисов: Доказаният ефект срещу COVID-19 е само един - намаляване на социалните контакти
Премиерът Борисов: Доказаният ефект срещу COVID-19 е само един - намаляване на социалните контакти