Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Митничари откриха 430 000 лева недекларирана валута на "Капитан Андреево"

от БНТ
13:03, 29.09.2022
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
митничари откриха 430 000 лева недекларирана валута капитан андреево
Слушай новината

Митнически служители откриха недекларирана валута с левова равностойност близо 430 000 лева при проверка на два товарни автомобила, излизащи от страната.

На 28.09.2022 г. на МП Капитан Андреево пристига влекач с полуремарке с турска регистрация, пътуващ от Швейцария през България, за Турция. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която в арматурното табло в шофьорската кабина са открити пачки с еврови банкноти с различен номинал.

Общото количество на откритата валута е 150 650 евро с левова равностойност 294 645 лева. В арматурното табло на друг товарен автомобил два дни по-рано на 26.09.2022 г. митническите служители откриват 68 500 евро с левовата равностойност на 133 974 лева. Камионът е превозвал стока от Нидерландия през България за Грузия.

По случаите са образувани бързи производства от разследващи митнически инспектори под надзора на Районна прокуратура Хасково, териториално отделение – Свиленград. Водачите на двете превозни средства - турски граждани, са привлечени като обвиняеми за това, че не са изпълнили задължението си да декларират писмено пред митническите органи пренасяната валута през границата на страната, която е външна за Европейския съюз и стойността на паричните средства е в особено големи размери – общо за двата случая в размер на 428 619 лева.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Дания с "траурни" екипи на световното в знак на протест срещу погазването на човешките права в Катар
Дания с "траурни" екипи на световното в знак на протест срещу погазването на човешките права в Катар
Все по-топло в близките дни
Все по-топло в близките дни