НОВИНИ

Младен Кръстаич: Ако ни се открие шанс за класиране, ще го използваме

младен кръстаич открие шанс класиране използваме
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:05, 09.09.2023
Чете се за: 06:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Очаквам да покажем реакция и да играем по-добре. Това заяви селекционерът на България Младен Кръстаич на днешната си пресконференция преди утрешната визита на Черна гора в европейска квалификация от група G на надпреварата. Мачът на Градския стадион в Подгорица е от 19:00 часа наше време и ще бъде излъчен пряко е ефира на БНТ 1 и онлайн на www.bntsport.bg. На пресконференцията присъства и Илия Груев.

"Със сигурност не сме доволни от първото полувреме срещу Иран. Без значение, че това беше приятелски мач, както вече казах, ние нямаме лукса да ги делим на приятелски или квалификационни. Вижте разликата в бройката фенове откакто съм селекционер. Нормално е да има турбуленция в представянето на тези млади момчета. Не трябва да повтаряме грешките, които допуснахме срещу Иран, най-вече агресивността и концентрацията. Очаквам да покажем реакция и да играем по-добре", започна Кръстаич.

Сръбският специалист сподели и очакванията си за утрешния съперник, който е с три точки повече от нас в групата - "лъвовете" заемат последното място в таблицата след равенството на черногорците с Литва по-рано през седмицата.

"Първият мач беше 50/50, както България можеше да го спечели, така го загуби. Допуснахме гол без положения за съперника. Очакванията са за тежък и твърд мач. Знаете, че Черна гора завърши наравно 2:2 с Литва. Уважавам отбора на Черна гора, но съм уверен в нашите възможности и съм сигурен, че ще вземем добър резултат. На свой терен играеш обикновено по-офанзивно, сега Черна гора вероятно ще подходи така - ние имаме свой стил на игра, утре ще видим какво ще се получи. Всеки отбор има свой план и със сигурност ще го покаже на терена", каза още той и продължи:

"Ние балканците сме под еднакво напрежение, тук се гледат резултатите. При нас бързо се забрави добрата игра срещу Литва, това, че бяхме близо до победата срещу Сърбия, за нас всеки мач е на живот и смърт. В спорта е нормално да има напрежение, но не мисля, че трябва да влизаме в крайности. Преживявал съм всичко това като футболист, както и като треньор на Сърбия и на България - няма абсолютно никаква разлика. Ние играхме добре срщеу Черна гора първия мач, срещу Литва и Сърбия - ако бяхме спечелили точките, които трябваше да вземем, всичко щеше да бъде цветя и рози. Единственият мач, в който не се представихме на ниво, беше срещу Унгария. Тук по нашите ширини се гледат повече резултатите, а не толкова играта. Разбира се, че винаги търсим победата, но искам ние да изграждаме свой стил на игра - много хора гледат статистиката и резултата. Когато изтеглихме групата, аз казах, че Сърбия има най-добрият отбор, а Унгария - най-организираният. Предимството на Черна гора е в опита. Ние от своя страна се опитваме да изградим отбор от млади момчета - преди аз да дойда се залагаше много на играчи между 30-35 години, след идването ми това се промени. Относно генералния изход на групата, възможно е да има промени. Аз се надявам да изплуваме в класирането, ако ни се открие шанс за класиране - се надявам да го използваме", добави Кръстаич по отношение на прогнозите му за крайното подреждане.

Националният селекционер заяви още, че е нормално футболисти като Груев да получават повече шансове заради младостта си, докато хора като Ивайло Чочев могат да допринесат с опита си при нужда от тях.

"Всички познават Ивайло Чочев, той от 10 години е в националния отбор. Нормално е млади момчета като Илия Груев да получават шансове - когато видим, че нещо не ни достига, се обръщаме и към по-опитни футболисти. Винаги се играе толкова, колкото ти позволява протнивкът. Искам да променя агресията и концентрацията, ако излезем по начина, по който излязохме срещу Иран, няма смисъл да излизаме изобщо на терена. Когато говорим конкретно за игра, играеш колкото ти позволи противникът. Футболът е проста игра, не трябва да се усложнява", завърши наставникът на "трикольорите".

Груев, който сбърка за гола на Иран при загубата ни с 0:1, също изрази увереност, че сме готови за реванш в утрешното гостуване на Черна гора:

"Да, готови сме, ние знаем, че не играхме добре срещу Иран, особено първото полувреме. Това е хубавото във футбола, че утре ни чака нов мач и съм убеден, че ще покажем по-добро лице. Да, много помагам на Лукас Петков с адаптацията, той не говори на български. Винаги съм му казвал, че ако има някакви въпроси, може да се обръща към мен", добави новото попълнение на Лийдс по отношение на адаптацията на Лукас Петков, който е играч на Гройтер Фюрт.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близки и приятели на 15-годишния Филип се събраха на мълчаливо бдение
Близки и приятели на 15-годишния Филип се събраха на мълчаливо бдение
Волейболните ни национали получиха четири дни почивка преди подготовката за олимпийските квалификации в Китай
Волейболните ни национали получиха четири дни почивка преди подготовката за олимпийските квалификации в Китай