НОВИНИ

Моци за жребия с Левски за Купата: Ще стане хубав мач

козмин моци борим второто групата
Снимка: ПФК Лудогорец
bnt avatar logo
от БНТ
17:50, 11.10.2022
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Техническият директор на Лудогорец Козмин Моци коментира противника на „орлите“ в осминафиналите на турнира на Купата на България.

Жребият за националния трофей отреди шампионите да срещнат тима на Левски, ако на 1/16-финалите отстранят представителя на Трета лига Розова долина Казанлък.

През миналия сезона съставът на Анте Шимунджа бе елиминиран от този на Станимир Стоилов в полуфиналите за Купата след загуби с 2:3 и 0:1 в двата мача. По-късно Левски спечели трофея с победа с 1:0 над вечния си съперник ЦСКА.

В началото на септември Лудогорец победи трудно „сините“ след изпълнение на дузпи в мача за Суперкупата, като срещата на Националния стадион „Васил Левски“ завърши при равенство 2:2 след 90 минути игра.

„Ако искаш да спечелиш трофей, трябва да биеш всички отбори. Ще стане хубав мач, но имаме още една крачка дотам. Сигурен съм, че ще стане хубаво дерби с два отбора, които се борят за първенство, така че по-хубаво от това няма“, заяви румънецът относно потенциалния мач с Левски", заяви Козмин Моци.

Той коментира и претенциите на ЦСКА от съдийството при успеха на Лудогорец над „червените“ с 2:1 в мача от 13-ия кръг на Първа лига

„Не мога да отговоря, защото не се занимавам с ВАР. Им професионалисти, които могат да ви отговорят на този въпрос. И ние сме имали претенции, но не сме ги казвали. Никога не съм говорил за съдийството, няма да започна сега. Всеки има право да си казва мнението, но не значи, че е прав“, каза бившият футболист.

Моци сподели очакванията си за предстоящия в четвъртък мач с ХИК Хелзинки в Лига Европа.

„Очаквам съвсем различен мач. Ще играем на нормален терен, не на изкуствена трева. Домакини сме, очакваме подкрепа от нашите фенове, така че се надявам да излезем с трите точки от този мач“, добави румънецът.

„Може да реши, но има още два кръга след това. Трябва да вземем максимума от трите мача“, допълни Моци относно мача с финландците в Разград.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България няма съучастие в подготовката на взрива на Кримския мост (обобщение)
България няма съучастие в подготовката на взрива на Кримския мост (обобщение)
Националите по футзал за глухи заминават за Европейското първенство с амбиции за призово класиране
Националите по футзал за глухи заминават за Европейското първенство с амбиции за призово класиране