НОВИНИ

Мойс оцени Деклан Райс на поне 100 млн. паунда и го обяви за бъдещ капитан на Англия

мойс оцени деклан райс поне 100 млн паунда обяви бъдещ капитан англия
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
20:41, 07.02.2022
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Мениджърът на Уест Хем Дейвид Мойс смята, че младата звезда на "чуковете" Деклан Райс струрва повече от 100 млн. паунда и го обяви за бъдещ капитан на Англия.

Полузащитникът ще има още две години до края на контракта си след завършека на сезона, като лондончани имат допълнителна сила при преговорите под формата на опция за удължаване с 12 месеца.

Според информациите, Манчестър Юнайтед се интересува от халфа, но е изправен пред конкуренция за подписа му от Челси и Манчестър Сити. Райс остави агента си, за да бъде представляван от баща си.

Запитан относно това дали Райс струва повече от 100 млн. паунда, Мойс, след дълга пауза, отвърна:

"Да. Мисля, че казах всичко, което има да се каже за Деклан. Той е много важен играч за Уест Хем, ценим го много високо и виждате какво означава той за отбора. Той е много добро момче и се наслаждаваме, че е част от нашия отбор", отговори мениджърът на Уест Хем.

Райс отбеляза изравнителния гол в заключителните минути на редовното време при успеха над Кидърминстър Хариърс в турнира за ФА Къп в събота, след като се появи като резерва срещу непрофесионалния тим, за да спаси лондончани от унизително поражение в четвъртия кръг на надпреварата.

23-годишният футболист е в страхотна форма за "чуковете" този сезон, които продължават да преследват място в топ 4, както и да се борят за трофеите във ФА Къп и Лига Европа.

Райс бе с ключова роля и за Англия на миналото европейско първенство, когато отборът остана на крачка от титлата и Мойс вярва, че полузащитникът, който носи капитанската лента на Уест Хем, когато Марк Нобъл не е на терена, може да бъде един ден капитан и на "Трите Лъва".

"Като индивидуалност, той е един млад човек, който се подобрява непрекъснато и трупа все повече опит. Той се подобрява и учи страшно много от Марк Нобъл. Райс трябва да погледне към Хари Кейн и Хари Магуайър, и останалите от първия тим, с които играе в Англия, и да научи възможно най-много от тях, защото в бъдеще нямам съмнение, че той има огромен шанс да бъде бъдещ капитан на Англия. Много сме щастливи, че той е сред нас и е впечатляващ млад човек", завърши шотландският специалист.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашите пратеници: В Китай никой не си помисля да не спазва ковид мерките
От нашите пратеници: В Китай никой не си помисля да не спазва ковид мерките
Мисия: Кулинарен блогър изучава световната кухня без да напуска квартала си
Мисия: Кулинарен блогър изучава световната кухня без да напуска квартала си