НОВИНИ

МОК призна за лошите условия за спортистите под карантина в Пекин

Пекин 2022 маска
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:27, 06.02.2022
Чете се за: 01:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Спортистите, поставени под карантина по време на Олимпийските игри в Пекин, са се сблъскали с лоши условия на живот, признаха от Международния олимпийски комитет (МОК).

След постъпилите множество оплаквания от МОК, както и организационният комитет на Игрите обявиха, че се опитват да разрешат всички проблеми, които създават неудобства на тези състезатели.

В медиите се появиха редица оплаквания от хотелите на спортистите, в които са настанени далите положителен тест за COVID-19.

"Не можем да почиваме на стари лаври, трябва да съблюдаваме за подобни ситуации, това е наша отговорност", каза изпълнителният директор на МОК Кристоф Дюби.

"Наистина получихме оплаквания за лоши условия и правим всичко, за да не се повтори това. Ако възникне проблем, ние се свързваме с националния комитет, както и с всички заинтересовани страни и се опитваме да ги разрешим. Виждаме значително подобрение на условията на местата за изолация“, каза още Дюби.

Спортистите отбелязаха, че по време на карантина са били лишени от интернет, достъп до фитнес уреди, а някои се оплакаха и от лошо качество на храната.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Махмуд и Бланко спечелиха 72-ото издание на Санремо
Махмуд и Бланко спечелиха 72-ото издание на Санремо
Навършват се 10 години от трагедията в село Бисер
Навършват се 10 години от трагедията в село Бисер