НОВИНИ

МОН публикува въпроси и отговори за ползата и рисковете от ваксините

bnt avatar logo
от БНТ
12:23, 27.07.2021
Чете се за: 01:15 мин.
Още
мон публикува въпроси отговори ползата рисковете ваксините
Слушай новината

Водещи специалисти от Медицинския университет в София и Националния център по заразни и паразитни болести отговориха на въпроси, поставени от учители в рамките на кампанията за повишаване на тяхната информираност за ползите и рисковете от ваксиниране.

Над 3500 директори на детски градини и училища от 25 региона се включиха в над 40 срещи, организирани от МОН и РУО в рамките на кампанията. На въпроси, свързани с ваксините, отговарят над 20 експерти от медицинските фармацевтични факултети, БАН и РЗИ. Обсъжданията по региони продължават.

Отговорите на проф. Георги Момеков, дф, преподавател в катедра "Фармакология, фармакотерапия и токсикология" при Фармацевтичен факултет на Медицински университет-София и председател на Българското научно дружество по фармация, доц. Нина Янчева-Петрова, дм - ръководител на Катедрата по инфекциозни болести, паразитология и тропическа медицина на Медицинския университет в София и доц. д-р Любомира Николаева - Гломб, дм, завеждащ отделение „Вирусология“ в Националния център по заразни и паразитни болести можете да прочетете ТУК.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Соколов: Трябва да си върнем самочувствието за Европейското първенство
Соколов: Трябва да си върнем самочувствието за Европейското първенство
Иван Горанов вече тренира с Левски
Иван Горанов вече тренира с Левски