НОВИНИ

Монако и ПСЖ не си отбелязаха попадения на "Стад Луи II" в дербито на кръга в Лига 1

ПСЖ продължава да бъде лидер в класирането на Лига 1 с 55 точки, докато Монако е на третото място с 42.

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:18, 02.03.2024
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
монако псж отбелязаха попадения стад луи дербито кръга лига
Слушай новината

Монако и ПСЖ завършиха наравно 0:0 в голямото дерби на 24-ия кръг на френската Лига 1, което се изигра на "Стад Луи II" в Княжеството.

Срещата започна с изявено предимство за домакините, които през първата част определено могат да съжаляват, че не успяха да поведат в резултата, след като на няколко пъти футболисти на "монегаските" бяха много близо до това да отбележат гол, но на пътя им винаги заставаше вратарят на гостите Джанлуиджи Донарума.

Дори и той обаче нямаше какво да стори в 25-ата минута, когато бе преодолян от опитния Висам Бен Йедер, но за късмет на парижани капитанът на Монако се оказа в положение на засада при отклоняването на топката към него и в крайна сметка попадението беше отменено след намеса на ВАР.

На почивката дойде и един от най-любопитните моменти в този двубой, когато наставникът на ПСЖ Луис Енрике реши да извади от игра голямата си звезда Килиан Мбапе, който през втората част на няколко пъти беше уловен от камерите как доглежда мача срещу бившия си тим от трибуните.

В същото време на терена неговите съотборници изиграха доста по-добро второ полувреме, в което създадоха няколко опасности, но на два пъти Брадли Баркола и веднъж Витиня бяха спрени от вратаря на домакините Радослав Майецки.

По този начин срещата завърши без победител, а след нея ПСЖ продължава да бъде лидер в класирането на Лига 1 с 55 точки, докато Монако е на третото място с 42. Между двата отбора към момента е този на Брест, който има в актива си 43 пункта и мач по-малко спрямо парижани и "монегаските".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отровиха 14 животни в Странджа, сред тях и царски орел
Отровиха 14 животни в Странджа, сред тях и царски орел
Късен гол донесе трите точки на Милан в дербито с Лацио, римляните доиграха срещата с 8 души
Късен гол донесе трите точки на Милан в дербито с Лацио, римляните доиграха срещата с 8 души