НОВИНИ

Монако надви Анже и съхрани надеждите си за Шампионска лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:52, 07.05.2023
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
монако надви анже съхрани надеждите шампионска лига
Слушай новината

Отборът на Монако се завърна на победния път в Лига 1, след като надигра с 2:1 като гост състава на Анже в среща от 34-ия кръг.

"Монегаските" контролираха играта през първото полувреме, но въпреки това трябваше да почакат до самия му край, за да открият резултата, а автор на гола стана Александър Головин, който се разписа със страхотен изстрел от дистанция.

Точно час игра след началото на срещата пък гостите удвоиха преднината си чрез Мирон Боаду, който завърши подобаващо светкавична контраатака на своя тим, за да направи резултата 2:0.

В 64-ата минута пък домакините намалиха пасива си след попадение с глава на Абдала Сима, но до обрат така и не се стигна и Анже инкасира своята 26-а загуба от началото на кампанията.

С успеха си Монако събра 64 точки на 4-ото място в подреждането и съхрани шансовете си за участие в Шампионската лига през следващия сезон, въпреки че момчетата на Филим Клермон изостават на шест пункта от 3-ия Марсилия.

За Анже пък битката през тази кампания вече приключи, като тимът е твърдо на последната 20-а позиция с едва 14 пункта и преди седмица официално изпадна в Лига 2 и през следващия сезон "черно-белите" ще играят във втория ешалон на френския футбол.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рами Киуан потегли с категорична победа на световното по бокс за мъже
Рами Киуан потегли с категорична победа на световното по бокс за мъже
Юлия Стаматова триумфира с титлата в Монастир
Юлия Стаматова триумфира с титлата в Монастир