НОВИНИ

Монако надви Реймс и си върна върха в Лига 1

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:17, 08.10.2023
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
монако надви реймс върна върха лига
Слушай новината

Отборът на Монако се завърна на върха в класирането на френската Лига 1, след като в двубой от 8-ия кръг срази с 3:1 като гост състава на Реймс.

Успехът за момчетата на Ади Хютер бе под №5 от началото на сезона, като той бе осигурен с попадения в края на първото и началото на второто полувреме.

Исмаил Якобс даде аванс на "монегаските" в 41-ата минута с удар от границата на вратарското поле, възползвайки се от лошо изчистена топка от отбраната на Реймс.

Няколко секунди след почивката пък Фоларин Балогън удвои преднината на гостите не и без помощта на рикошет, който заблуди стража Йеван Диуф и въпреки неговите усилия топката влетя в неговата врата за 0:2.

Кошмарът за домакините продължи и още в 49-ата минута Монако наказа груба грешка на своя противник при изнасянето на топката, а този път автор на гола беше капитанът Уисам Бен-Йедер, който засече с глава центриране отляво на Исмаил Якобс.

Отборът на Реймс все пак намери сили да стигне до почетно попадение в 57-ата минута дело на Теди Тума, който бе точен от дузпа за крайното 1:3.

В класирането тази победа отново изведе Монако на първото място с актив от 17 точки и аванс от само един пункт пред втория Ница. Реймс заема 4-ото позиция с 13 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българка в Тел Авив: Такава война не сме имали досега, всички са в шок
Българка в Тел Авив: Такава война не сме имали досега, всички са в шок
Израел удари район в Ливан в отговор на изстреляни оттам снаряди
Израел удари район в Ливан в отговор на изстреляни оттам снаряди