НОВИНИ

Монца шокира Интер насред Милано, Антов остана резерва

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:36, 15.04.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
монца шокира интер насред милано антов остана резерва
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Монца постигна нова запомняща се победа като гост в Серия "А", след като надигра с минималното 1:0 състава на Интер в среща от 30-ия кръг.

За гостите, за които българският национал Валентин Антов остана резерва, успехът прекъсна серията им от четири поредни мача без успех в италианското първенство и им помогна да съберат 38 точки на 12-о място.

В същото време пък "нерадзурите" остават без победа в Серия "А" вече повече от месец, като футболистите на Симоне Индзаги заемат 5-а позиция с 51 пункта. Утехата за тях е, че са много близо до полуфиналите в Шампионската лига, след като имат аванс от 2:0 преди реванша срещу Бенфика в Милано следващата сряда (19 април).

Тази вечер на стадион "Джузепе Меаца" домакините от Интер определено можеха да прекъснат негативната си серия в шампионата, тъй като създадоха достатъчно положения пред вратата на гостите, но с няколко пропуска се отчете Ромелу Лукаку, а в решаващите моменти и стражът на Монца Микеле Ди Грегорио също демонстрира своя рефлекс.

"Бяло-червените" от своя страна също имаха своите шансове да стигнат до гол в хода на целия мач, но трябваше да чакат до 78-а минута, за да реализират попадението, което им донесе трите точки. Патри Чурия изпълни ъглов удар, а в наказателното поле Лука Калдирола засече неговото подаване и с глава беше точен за крайното 1:0.

По този начин Монца взе скалпа на още един от най-успешните отбори в Италия като гост, след като в края на януари новакът в Серия "А" победи с 2:0 Ювентус насред Торино. Вальо Антов надвиха "бианконерите" и като домакини с 1:0 миналия септември.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ПСЖ с решителна крачка към титлата във Франция след успех над 10 от Ланс
ПСЖ с решителна крачка към титлата във Франция след успех над 10 от Ланс
Христос Воскресе!
Христос Воскресе!