НОВИНИ

Мощта на Барселона застигна и Севиля

Каталунците загряха подобаващо за "Ел Класико"

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
00:44, 21.10.2024
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Мощта на Барселона застигна и Севиля
Снимка: FC Barcelona/X
Слушай новината

Барселона триумфира за втори пореден път в Ла Лига и сложи подобаващ край на изминалата седмица. Селекцията на Ханзи Флик изнесе рецитал на Севиля след 5:1 в среща от осмия кръг, изиграна на „Олмпик Луис Компанис“.

Имената си сред голмайсторите записаха Роберт Левандовски и Пабло Торе на два пъти, както и Педри, докато почетното попадение за „бяло-червените“ бе дело на Станис Музамбо. По този начин „блаугранас“ се върнаха към разгромите в испанския елит и показаха, че се намират в добра форма. Мачът беляза и дългоочакваното завръщане на Гави, който се възстановяваше от тежка контузия.

„Лос кулес“се намират еднолично на върха във временното класиране с 27 точки, докато футболистите на Гарсия Пимиента са едва 13-ти.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от LALIGA (@laliga)


Старт на головата фиеста даде Роберт Левандовски в 24-та минута. Пеке Фернандес фаулира Рафиня в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Именно полякът застана зад топката и откри резултата за домакините. Четири минути по-късно Педри зарадва „блаугранас“ с втори гол след акция, в която дейно участие имаха Ламин Ямал и Жул Кунде.

Резултатът стана класически в 39-та минута. Рафиня стреля силно, а Левандовски подложи крак, пращайки топката във вратата на домакините за 3:0.

Вкарването на голове се поднови в последните минути от мача. В 82-та Кунде асистира на Пабло Торе и той покачи на 4:0. „Бяло-червените“ върнаха едно попадение 5 минути след това чрез Станис Музамбо. Точка на спора сложи Торе, който при изпълнение на пряк свободен удар се опита да центрира, но вместо това направо вкара топката за крайното 5:1.

В следващия кръг каталунците ще домакинстват на Реал Мадрид в първото „Ел Класико“ от първенството, което е на 26 октомври (събота), докато ден по-рано андалусийците ще имат визита на Еспаньол.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Интер продължи възхода си срещу Рома
Интер продължи възхода си срещу Рома