НОВИНИ

МС назначи нов зам.-председател на ДАНС

Освободен беше Калин Цеков от поста зам.-председател на Държавна агенция "Разузнаване"

назначи нов зам председател данс
bnt avatar logo
от БНТ
15:41, 19.06.2024
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

Министерският съвет прие решение, с което определи Георги Георгиев за заместник-председател на Държавна агенция "Национална сигурност" за срок до 28 юли 2028 г.

С Решение от 11 април 2024 г. е предсрочно освободен заместник-председателят на ДАНС. Днес с правителствено решение Георгиев заема длъжността до 28 юли 2028 г., за довършване на петгодишния мандат.

Георги Георгиев е дългогодишен служител на агенцията и отговаря на изискванията от Закона за Държавна агенция „Национална сигурност“ за заемане на длъжността.

На заседанието си кабинетът днес прие и решение, с което освобождава Калин Цеков от длъжността заместник-председател на Държавна агенция "Разузнаване", считано от 1 юли 2024 г. Правителственото решение е във връзка с постъпило негово заявление с молба да бъде освободен от длъжността.

Служебният кабинет определи и нов състав на Държавната комисия по сигурността на информацията. За председател е определен Петър Грошлев, за заместник-председател - Ивайло Конакчийски и за членове - Богдан Богданов, Динко Лулев и Атанас Райдовски.

Със същото правителствено решение Цвятко Георгиев е освободен като председател на комисията. Освободени са и досегашните членове Симеон Николов, Алекси Алексиев и Иво Великов, чийто 5-годишен мандат е изтекъл.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДФЗ разплати над 2,8 млрд. лв. на земеделските производители през 2023 г.
ДФЗ разплати над 2,8 млрд. лв. на земеделските производители през 2023 г.
307 лв. става социалната пенсия за старост от 1 юли
307 лв. става социалната пенсия за старост от 1 юли