НОВИНИ

МС се събира на извънредно заседание за промени в Закона за държавните резерви

събира извънредно заседание промени закона държавните резерви
bnt avatar logo
от БНТ
16:08, 18.05.2020
Чете се за: 00:33 мин.
Политика

Министър-председателят Бойко Борисов и членовете на Министерския съвет ще проведат чрез видеоконферентна връзка извънредно правителствено заседание днес от 17.00 часа.

Ще бъде разгледан Проект на Решение за одобряване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за държавните резерви и военновременните запаси.

Съвносители на точката от дневния ред на извънредното заседание са министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на икономиката Емил Караниколов.

След края на извънредното правителствено заседание министрите Горанов и Караниколов ще дадат брифинг в Министерския съвет.

Можете да гледате брифинга на живо по БНТ1 и онлайн на news.bnt.bg

Припомняме ви, че Министерството на финансите предлага създаването на държавно предприятие "Държавна петролна компания" към министъра на икономиката, която да изпълнява всички функции на държавния резерв за съхранение и обновяване на резервите на петролни енергийни продукти.

С оглед подобряване на конкуренцията на пазара и осигуряване на максимално ниски цени за гражданите и бизнеса, като допълнителна дейност, компанията ще изгради в следващата една година бензиностанции на територията на цялата страна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Превозвачи в туризма ще протестират в Бургас
Превозвачи в туризма ще протестират в Бургас
Производители на грозде искат опростена схема с плащане на декар
Производители на грозде искат опростена схема с плащане на декар