НОВИНИ

Мугуруса и Контавейт ще спортят за титлата от Финалите на WTA

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:08, 17.11.2021
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
мугуруса контавейт спортят титлата финалите wta
Слушай новината

Гарбине Мугуруса и Анет Контавейт са двете финалистки на заключителните турнир на WTA, който се провежда в мексиканския град Гуадалахара.

В първия 1/2-финал Мугурса преодоля съпротивата на своята сънародничка Паула Бадоса след 6:3, 6:3 в исторически двубой за испанския тенис. Това беше първият случай, в който две тенисистки от тази страна се изправиха една срещу друга в тази надпревара.

По-опитната Мугуруса обаче демонстрира повече стабилност, реализирайки три пробива срещу нито един за своята опонентка. Така, след час и 26 минути на корта Гарбине стана втората испанка, която се класира за последния сблъсък на Финалите на WTA.

Преди нея това беше правила единствено Аранча Санчес Викарио през 1993 година. Тогава бившата №1 в света губи в спора за трофея от Щефи Граф.

Съперничка на Мугурса във финала пък ще бъде Анет Контавейт, която продължава да демонстрира, че се намира в страхотна форма.

Естонката надигра Мария Сакари с 6:1, 3:6, 6:3, за да се класира на трети пореден финал на WTA, след като титлите в Москва и Клуж-Напока всъщност и осигуриха право на участие в този турнир.

За Контавейт снощния успех бе 13-ти в последните 14 срещи, като единствената и загуба дойде не от кого да е, а от съперничката и на финала - Гарбине Мугурса.

Мугуруса победи Контавейт в мача помежду им от груповата фаза на турнира в Гуадалахара, но тази среща беше без значение за естонката, която вече си бе осигурила мястото в 1/2-финалите.

Финалът в ранните часове на четвъртък българско време обаче ще бъде напълно различен двубой, в който и двете ще се стремят към първата си титла от Финалите на WTA.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицейска операция край Резово
Полицейска операция край Резово
Всички участници на Мондиал 2022 от зона "Европа"
Всички участници на Мондиал 2022 от зона "Европа"