НОВИНИ

Мугуруса оформи испански 1/2-финал на финалите на WTA в Гуадалахара

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:43, 15.11.2021
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
мугуруса оформи испански финал финалите wta гуадалахара
Слушай новината

Бившата №1 в световната ранглиста при жените Гарбине Мугуруса си заслужи мястото на 1/2-финалите на заключителния турнир на WTA в Гуадалахара, след като победи с 6:4, 6:4 естонката Ана Конюх в последния си мач от груповата фаза.

По този начин испанката зае 2-то място в подреждането в група "Теотиуакан" за сметка на Каролина Плишкова, като решаващо се оказа съотношението спечелени-загубени сетове.

В ранния мач от вчерашния ден Плишкова се наложи с 0:6, 6:4, 6:4 над своята сънародничка Барбора Крейчикова, което и осигури втора победа в турнира и баланс от 4 спечелени и 4 загубени сета.

Това означаваше, че Мугуруса просто се нуждае от победа срещу Контавейт, която преди този двубой беше в серия от 12 поредни победи, в която имаше един единствен загубен сет и на практика си беше гарантирала първото място в подреждането.

Испанката обаче изигра един много солиден мач и пречупи своята съперничка с по един ранен пробив и в двата сета, който се оказа напълно достатъчен.

Така, Гарбине Мугуруса си заслужи 2-та позиция в групата и в 1/2-финалите ще играе срещу своята сънародничка Паула Бадоса, която не може да бъде изместена от върха в групата "Чичен Итца".

Анет Контавейт пък очаква някоя измежду Арина Сабаленка и Мария Сакари, които се изправят в директен сблъсък за място в 1/2-финалите рано сутринта утре българско време.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Окончателни резултати в Шумен: ДПС - 24.49%, Радев - 41.02%
Окончателни резултати в Шумен: ДПС - 24.49%, Радев - 41.02%
След трагедията в Сливен: разследването на пожара продължава
След трагедията в Сливен: разследването на пожара продължава