НОВИНИ

МВР: Обискът в Пловдив е законен. Образувана е вътрешна проверка по случая

bnt avatar logo
от БНТ
12:06, 08.05.2023
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

От МВР заявиха, че полицията е действала напълно законно при проверката в нощно заведение в Пловдив в петък, за която има сигнали за превишаване на правомощията.

На брифинг от ОДМВР-Пловдив признаха, че някои от проверяваните са карани да се събличат и да заемат странни пози, но уточниха, че това е извършено съгласно изискванията на НПК. Органите на реда мотивираха проверката си с наличието на оперативни данни, че в заведението е имало наркотици. Начинът на обиск е определен от полицаите на място.

Имало ли е превишаване на правомощията ще установи и проверка, назначена по случая.

"Появиха се, включително в медиите, изявления от страна на присъствали лица за това, че са карани хора да се събличат и да заемат някакви странни пози. Действително, имало е такъв тип проверка, но тази проверка е извършена съгласно изискванията на НПК и то по отношение на конкретни лица, за които вече е имало оперативни данни", каза ст.комисар Васил Костадинов директор на ОДМВР-Пловдив.

След акцията в нощното заведение са образувани три досъдебни производства - две за наркотици и едно за хулиганство. Собственикът на клуба е сезирал прокуратурата за превишаване на правомощията на полицаите.

"Това, което е открито, е една цигара марихуана и някакво пакетче от 0,4 грама вещество. Нищо повече. Пуснахме сигнал в прокуратурата, защото това за нас е унижение към нашите клиенти и ние няма как да оставим така нещата. Можеше да се намери друг начин да се проверят хората", смята Деян Найденов, собственик на заведението.

Още подробности вижте във включването на Росица Колева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бургаският зоопарк се радва на нови обитатели (Снимки)
Бургаският зоопарк се радва на нови обитатели (Снимки)
Пълен комплект медали за Лъчезара Пекова в Сърбия
Пълен комплект медали за Лъчезара Пекова в Сърбия