НОВИНИ

МВР вече стопанисва оградата по границата с Турция

bnt avatar logo
от БНТ
13:01, 23.09.2021
Чете се за: 01:12 мин.
У нас
Слушай новината

Министерският съвет прие Решение за отнемане правото на управление върху инженерно съоръжение от възпрепятстващ тип по българо-турската граница - обект публична държавна собственост, от областните управители на област Ямбол, област Хасково и област Бургас и за предоставянето му за управление на Министерството на вътрешните работи, съобщават от МВР.

Проектирането и изграждането на временното възпрепятстващо съоръжение с Постановление № 55 от 12.03.2015 г. на Министерския съвет е възложено на областните управители на област Хасково, област Ямбол и област Бургас - всеки за участъка от съоръжението на територията на съответната област.

Осигуряването на финансиране и извършването на поддръжка за цялото съоръжение е целесъобразно да се осъществява от Министерството на вътрешните работи, предвид което с решението на Министерския съвет правото на управление върху обекта се отнема от областните управители на област Ямбол, област Хасково и област Бургас и се предоставя безвъзмездно на Министерството на вътрешните работи за нуждите на Главна дирекция „Гранична полиция“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пламен Константинов и Локомотив (Новосибирск) с две победи за един ден
Пламен Константинов и Локомотив (Новосибирск) с две победи за един ден
Пирин привлече доскорошен кадър на Левски
Пирин привлече доскорошен кадър на Левски