МВР вече стопанисва оградата по границата с Турция

от БНТ
13:01, 23.09.2021
Чете се за: 01:12 мин.
У нас
Слушай новината

Министерският съвет прие Решение за отнемане правото на управление върху инженерно съоръжение от възпрепятстващ тип по българо-турската граница - обект публична държавна собственост, от областните управители на област Ямбол, област Хасково и област Бургас и за предоставянето му за управление на Министерството на вътрешните работи, съобщават от МВР.

Проектирането и изграждането на временното възпрепятстващо съоръжение с Постановление № 55 от 12.03.2015 г. на Министерския съвет е възложено на областните управители на област Хасково, област Ямбол и област Бургас - всеки за участъка от съоръжението на територията на съответната област.

Осигуряването на финансиране и извършването на поддръжка за цялото съоръжение е целесъобразно да се осъществява от Министерството на вътрешните работи, предвид което с решението на Министерския съвет правото на управление върху обекта се отнема от областните управители на област Ямбол, област Хасково и област Бургас и се предоставя безвъзмездно на Министерството на вътрешните работи за нуждите на Главна дирекция „Гранична полиция“.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Пламен Константинов и Локомотив (Новосибирск) с две победи за един ден
Пламен Константинов и Локомотив (Новосибирск) с две победи за един ден
Пирин привлече доскорошен кадър на Левски
Пирин привлече доскорошен кадър на Левски