НОВИНИ

Мярката на шофьора, убил Ферарио Спасов, засега не може да бъде променяна, заявиха от прокуратурата в Ловеч

bnt avatar logo
от БНТ
16:07, 14.11.2023
Чете се за: 03:02 мин.
У нас
Слушай новината

Окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков заяви, че за момента няма основания за промяна на мярката за неотклонение на Начо Пантелеев, който причини смъртта на Ферарио Спасов.

"Не може да се променя мярката сега и към настоящия момент. Има такава взета, няма по НПК възможност който и да е друг прокурор да променя мярката в настоящия етап от разследването. Ако обаче се съберат други данни - нови факти и обстоятелства, вече можем да разсъждаваме, но това е бъдещо и несигурно събитие", посочи Вълков.

Той допусна, че с напредването на разследването е възможно обвинението срещу Панталеев да бъде преквалифицирано в по-тежко.

От прокуратурата в Ловеч вече са назначили автотехническа експертиза, в която ще привлекат вещи лица от три съдебни района, каза още Вълков. Ще се проверява и чий е автомобилът, с който Пантелеев причини катастрофата, при която загина Ферарио Спасов.

"Разследването е в съвсем начален етап. При установяване на нови факти и обстоятелства, които са от съществено значение за изясняване на самия пътен инцидент, за последствията от него, е възможно да преценим, че са налице квалифициращи вината обстоятелства и да променим това обвинение, което е налично към днешна дата.

В рамките на два месеца ще бъдат извършени всички процесуално-следствени действия и ще остане само да изчакаме изготвянето на автотехническата експертиза, която по обективни причини поради липса на достатъчно вещи лица, тези експертизи се бавят във времето. Ще се постараем максимално бързо след тези два месеца да бъде изготвена. Ще бъде доста сложна от фактическа и правна страна, но пък на базата на нея ние ще преценим какво обвинение да има спрямо виновния водач", посочи Вълков.

Окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков изтъкна, че разследващите не се ръководят от личността на загиналия, а работят по същия начин, по който процедират при всеки аналогичен случай.

Отчете, че през последните години Окръжна прокуратура - Ловеч няма разследване на тежко пътно-транспортно произшествие, което да не е приключило в максимално кратък срок и по него да няма осъдителна присъда от Окръжния съд.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българските национали по спортна аеробика заминаха за европейско първенство
Българските национали по спортна аеробика заминаха за европейско първенство
Николай Денков вижда във вота на недоверие възможност за правителството да покаже свършеното
Николай Денков вижда във вота на недоверие възможност за правителството да покаже свършеното