НОВИНИ

МЗ стартира онлайн система за доброволци в борбата с COVID-19

стартира онлайн система доброволци борбата covid
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:28, 07.02.2022
Чете се за: 01:40 мин.
Още
Слушай новината

Министерството на здравеопазването пуска в експлоатация онлайн базирана система за регистрация на доброволци, които да подпомогнат лечебните заведения в борбата с COVID-19.

Причините здравното ведомство, съвместно с „Информационно Обслужване“ АД, да изградят тази система, са многобройните запитвания от граждани относно възможностите да подкрепят медицинските специалисти в усилията им за справяне с пандемията и нуждата от допълнителен персонал на първа линия срещу COVID-19, която изпитват болниците.

Всички граждани, които желаят да се включат в помощ на лечебните заведения, могат да заявят своето намерение да бъдат доброволци на интернет портала на Националната здравно-информационна система или на единния информационен портал.

Кандидатите за доброволци трябва да попълнят личните си данни и да посочат контакт за обратна връзка, като могат да опишат придобити умения и опит, ако имат такива в сферата на здравеопазването.

Доброволците имат възможност сами да изберат лечебното заведение, в което биха искали да се включат на първа линия в борбата с COVID-19.

Ако няма предварително посочена болница, ангажирана с лечението на пациенти с коронавирусна инфекция, регионалните здравни инспекции ще насочват доброволците към лечебните заведения, които изпитват най-остра нужда от персонал.

Уточнява се, че всички заявления ще се обработват изцяло по електронен път.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва одит на „Автомагистрали“ ЕАД
Започва одит на „Автомагистрали“ ЕАД
Обездвижват дланта на Ева Вукадинова заради пукната кост
Обездвижват дланта на Ева Вукадинова заради пукната кост