НОВИНИ

На този етап няма притеснения за недостиг на легла в болниците

етап притеснения недостиг легла болниците
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
16:24, 14.03.2021
Чете се за: 02:30 мин.
Още
Слушай новината

Към настоящия момент няма притеснения за недостиг на легла на национално и локално ниво. Това съобщи в Смолян здравният министър проф. Костадин Ангелов.

По думите му там, където има повишен натиск, ще се увеличават леглата за болни от COVID-19.

Вече сме изключително добре подготвени с всички необходими медикаменти и консумативи, лични предпазни средства и притеснения в тази посока нямаме. Над 50% са болните от COVID в интензивните отделения в страната като същевременно този процент намалява, тъй като разкриваме легла, но пациентите по абсолютна стойност се увеличават, допълни министър Ангелов.

Всички случаи на млади пациенти ми се докладват лично, за всички тях се извършват проверки, включително и за децата и родилките, съобщи още Ангелов.

Бременна жена от Разлог почина след усложнения от COVID-19

Такава проверка ще бъде направена и в болницата в Благоевград, за да бъдат изяснени всички факти около смъртта на 42-годишната родилка. Съболезнования на близките на жената, много неприятно е това, но заболяването протича жестоко, каза министърът.

Ваксината е единственият вариант, който може да ни помогне в борбата с COVID-19, категоричен е той.

Забелязва се, че тези медици, които не са ваксинирани при първата фаза, сега позитивират PCR тест, с клинична картина на заболяването са и ще има лечение, което трябва да бъде проведено. В Смолян има такъв случай, допълни проф. Ангелов.

По отношение на ваксината на "Янсен", той обясни, че на 15 април се очаква по предварителни данни да има такава ваксина в ЕС и ние ще получим от нея. Когато дойде тя ще бъде разпространена в страната и приложена на хората.

Европейската агенция по лекарствата одобри ваксината на "Джонсън и Джонсън"

Няма проблеми с осигуряването на вторите дози на сега прилаганите ваксини в страната и след като приключи проверката в Пловдив, ваксинирането ще продължи, добави още здравният министър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Италианско село продава имоти по 1 евро без депозит
Италианско село продава имоти по 1 евро без депозит
Скиор е с комоцио след инцидент в Боровец
Скиор е с комоцио след инцидент в Боровец