НОВИНИ

На всичките 9 гранични пункта КАТ вече дебне за неплатени глоби на шофьори

всичките гранични пункта кат вече дебне неплатени глоби шофьори
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:52, 18.06.2020 (обновена)
Чете се за: 00:36 мин.

На девет гранични пункта вече се проверява дали напускащите и влизащите в страната имат неплатени глоби към Пътна полиция.

Само вчера чрез ПОС-терминалите на пунктовете са платени над 370 глоби на стойност 28 000 лв. Връчени са и 1500 наказателни постановления за близо 200 000 лв.

Системата за проверка бе въведена за първи път на граничния пункт "Калотина" в началото на месеца. Наблюденията на пътните полицаи показват, че нарушителите масово избират да платят глобите си на място, отколкото да се разделят с книжката си.

Иво Писанов - "Пътна полиция": Не възпрепятстваме излизането на никого от страната. Това, което правим е единствено и само спазване на нормата на закона в смисъл такъв, когато водач има незаплатена глоба, това са дължими глоби, това са глоби по влезли в сила наказателни постановления или електронни фишове, за да влязат в сила трябва да са връчени, трябва да е бил отминал срока за обжалване, трябва да е бил отминал срока за доброволно заплащане. В този случай водачът не може да бъде водач - с прости думички го казвам. Законът казва, че ние трябва да му отнемем книжката до заплащане на глобите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Щурм (Грац) и Кири Десподов отново се сгромолясаха в Австрия
Щурм (Грац) и Кири Десподов отново се сгромолясаха в Австрия
Майки от "Системата ни убива" до МЗ: Удължете валидността на ТЕЛК-решенията
Майки от "Системата ни убива" до МЗ: Удължете валидността на ТЕЛК-решенията