НОВИНИ

"Пътна полиция": Проверката за глоби на границата цели връчване на фишове и превъзпитаване

bnt avatar logo
от БНТ
08:38, 13.06.2020
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

9 гранични пункта ще могат да проверяват всички водачи за неплатени пътни глоби при излизане от границите на България. До момента системата работи на ГКПП "Калотина", но до средата на другата седмица се очаква да се пусне и на още 8 пункта. Това обясни в "Денят започва" с Георги Любенов инспектор Иво Писанов от "Пътна полиция".

На шофьорите ще се прави проверка дали имат задължения и невръчени документи. В по-голямата част българите си заплащат глобите, при наличие на невръчени документи те се връчват и продължавате пътя си. Ще се предоставя възможност за заплащане на глобите чрез ПОС терминал, обясни инспектор Писанов.

Инспектор Иво Писанов, "Пътна полиция": Целта на цялото мероприятие не е да съберем глобите, а превенцията.

Трябва да спазваме законите и когато нарушим даден такъв, съответно се предвижда наказание . Всъщност, недобросъвестната част от нарушителите е една много малка част от шофьорите у нас, подчерта инспекторът.

Инспектор Иво Писанов, "Пътна полиция": Това е един вид тактическо действие, защото ние повече страдаме от транзитно преминаващите през страната нарушители, които си позволяват да карат с висока скорост. Цялата операция има две цели - връчване на фишове и превъзпитаване на водачите.

По думите на инспектор Писанов, се очаква акцията на "Пътна полиция" да има ефект и върху намаляване броя тежките пътни произшествия.

Вижте целия разговор във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов: Новият рекорд заразени се дължи на броя на изследваните
Борисов: Новият рекорд заразени се дължи на броя на изследваните
Kратка военна церемония за рождения ден на кралица Елизабет Втора
Kратка военна церемония за рождения ден на кралица Елизабет Втора