НОВИНИ

Националите до 17 г. запазват шансове за Евро 2022 след реми в Ирландия

Български национален отбор по футбол до 17 г.
Снимка: Български футболен съюз
bnt avatar logo
от БНТ
21:12, 29.03.2022
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Юношеският национален отбор до 17-годишна възраст изпусна 2 гола аванс срещу Ирландия и завърши 2:2 в последния си мач от Елитната група на квалификациите на Европейското първенство по футбол през лятото на 2022 година, с което остана на втора позиция, съобщиха от Българския футболен съюз.

За да се класират напред към финалите на Евро 2022, „лъвчетата“ не трябва да са последни в подреждането на вторите отбори в квалификационните групи.

Първото полувреме започна с по-силни изяви на Ирландия, като Божев се намеси решително при удар на Тете. „Лъвчетата“ обаче взеха превес след 10-ата минута и в 13-ата резултатът беше открит. Райчев се възползва от грешка в изнасянето на ирландците, излезе на отлична позиция и порази целта за 1:0. Последваха силни изяви на българския тим, а Митков на два пъти пробва силата на удара си от дистанция, но и двата му опита се оказаха неточни. В 41-ата минута резултатът беше удвоен. Кирев бе близо до гол, вратарят на Ирландия спаси, но топката попадна в Райчев, който бе безкомпромисен – 2:0 за България.

В началото на втората част тимът на Йордан Петков пропусна шанс да реализира за 3:0, а в 59-ата минута Роко Вата намали резултата след центриране от пряк свободен удар – 1:2. Петнайсет минути преди края пък централният защитник Сам Къртис реализира за крайното 2:2.

България се намира на 2-рата позиция в класирането с актив от 4 пункта. Ирландия е на последното 4-о място в подреждането с 1 точка.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жълт код за силен вятър утре
Жълт код за силен вятър утре
"Референдум": 54,1% смятат, че българската позиция за войната повишава сигурността ни
"Референдум": 54,1% смятат, че българската позиция за войната повишава сигурността ни