НОВИНИ

Националките по футбол без шанс за класиране на Евро 2025

Българките направиха 0:0 с Казахстан

Български национален отбор по футбол за жени
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
23:00, 16.07.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

България завърши 0:0 с отбора на Казахстан в последна среща от група С4 в квалификации за европейското първенство по футбол за жени през 2025 година. . С този резултат българките завършиха на 2-а позиция със 7 точки, докато гостенките с 4 остават на последната позиция. В другата среща от групата фаворитът Румъния нямаше проблеми с Армения и спечели с 3:1 на свой терен.

Втората позиция, която момичетата на селекционера Силвия Раодйска заеха, няма никакво значение, защото тимът остана извън трите най-добри втори отбора, които продължават във фазата на елиминациите. От петте подгласника в групите България и Латвия отпадат, а напред отиват Люксембург, Черна гора и Грузия. Мачът, който извади "лъвиците" от елиминациите се оказа Литва – Грузия в група С1, завършил 0:1. За България пък с решаващо значение се оказа срещата с Армения в София на 9-и април, загубена с 2:3. Равенство би се оказало с решаващо значение.

Срещата започна с леко надмощие на по-силния като физически показатели отбор на Казахстан и в 20 минути те създадоха три добри атаки, но стреляха в аут. Особено активна се оказа полузащитничката Камила Кулагамбетова, която пробва да застраши българската врата от всяка възможна ситуация. В добавеното време на първата част българките пропуснаха чудесна възможност да открият. Изстрел на Кристиана Караиванова от свободен удар беше спасен от вратарката на противника, а при добавката Евдокия Попадинова не намери целта.

Второто полувреме започна като първото, но след 60-ата минута България взе инициативата и пропусна шансове чрез Александра Янева и Александра Сергеева. В края двата отбора си размениха по една възможност за гол, но поселдната беше за гостенките. Вратарката на българския тим Роксана Шахънска обаче спаси изстрела на Кулагамбетова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ремонт на ремонта? Пропадна част от асфалта на бул. "Патриарх Евтимий" в София
Ремонт на ремонта? Пропадна част от асфалта на бул. "Патриарх Евтимий" в София