НОВИНИ

Националните по бадминтон ще играят на финалите на европейското първенство за смесени отбори

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:30, 19.12.2022
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
националните бадминтон играят финалите европейското първенство смесени отбори
Снимка: БФ Бадминтон
Слушай новината

Националният отбор на България по бадминтон заслужи мястото си сред най-добрите осем на европейското първенство за смесени отбор, което ще се проведе през следващия февруари във Франция.

В решителния двубой от квалификациите родните бадминтонисти се наложиха с 3-0 победи срещу Финландия в зала "Европа" в София.

Сблъсъкът започна отлично за българите, които грабнаха първия успех благодарение на Илиян Стойнов и Габриела Стоева, които в мача на смесени двойки надиграха с 21:16, 12:21, 21:15 за 38 минути игра Антон Каисти и Ина Суутаринен.

Последва успех и на Даниел Николов, който в мача на сингъл при мъжете победи Кале Кольонен с 21:17, 21:19, за да удвои преднината на нашия тим.

В мач №3 от програмата пък европейската ни шампионка до 19 години Калояна Налбантова разгроми Нела Сииласма с 21:8, 21:8 за 21 минути и по този начин осигури крайната победа на България.

С успеха отборът на България си осигури място сред най-добрите осем състава, които през февруари догодина ще си оспорват европейската титла за смесени отбори.

Сред възможните съперници за нашия тим са отборите на Франция, Дания, Германия, Англия, Нидерландия, Украйна и Шотландия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Коледен ретро трамвай радва столичани
Коледен ретро трамвай радва столичани
Пеканов за парите от ЕК: Следващата сума от 724 млн. евро не можем да я поискаме, докато не си свършим работата по 66 мерки
Пеканов за парите от ЕК: Следващата сума от 724 млн. евро не можем да я поискаме, докато не си свършим работата по 66 мерки