НОВИНИ

Националният отбор на България U15 загуби с 0:9 от Испания

Двубоят е от първия ден от турнира за "Развитие на УЕФА", на който домакин е София.

България U15 - Испания U15, национални отбори по футбол
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
14:14, 18.10.2024
Чете се за: 03:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Националният отбор на България при децата до 15 години претърпя много тежка загуба с 0:9 (0:3) от Испания в първия ден от турнира за "Развитие на УЕФА", на който домакин е София. По-късно днес се срещат другите два отбора Исландия и Уелс.

Макар испанците да са една от най-добрите селекции в Европа в тази възраст, тимът на България не успя да се противопостави и за цялото времетраене създаде едва две добри атаки, от които можеше да отбележи гол. Първата възможност се откри за Манол Данчев от Пирин в края на първото полувреме, а в края на срещата двама български футболисти на точката за изпълнение на дузпата си попречиха кой да стреля от чиста позиция.

За сметка на това грешките на всички играчи в защитата и в средата на терена изобилстваха. Първите четири гола паднаха именно след лошо разиграване, лоша преценка при връщане към вратаря или към друг съотборник. Като цяло испанският отбор превъзхождаше изключително в бързината и това нямаше как да бъде компенсирано от българския тим.

Още в 3-ата минута капитанът на гостите Горка Буил Домингес от Барселона наказа грешка на Мариан Славчев, отне му топката и откри резултата. Минута по-късно Карлос Ромеро едва не покачи. Това се случи обаче в 35-ата минута, когато Горка Буил Домингес наказа лошо изнасяне на топката за 0:2. Третото попадение дойде в 44-ата минута, когато същият футболист от Ла Масия направи спринт почти от центъра, влезе малко на ляво и оттам по диагонала порази българската врата за трети път.

Картината не се промени през второто полувреме, когато отново футболистът на Барселона се разписа във вратата на България, този път след грешка на Антон Даскалов. В 65-ата минута Пабло Коранадо елиминира четирима бранители на България и прекара топката през краката на вратаря. В рамките на 5 минути след 73-ата резултатът набъбна на 8:0 за Испания, като Карлос Ромеро показа бързината си и вкара два гола. Три минути преди края Пабло Осерин на празна вратар се разписа за крайния резултат след пробив и пас от дясно на Хулен Фустер.

Състав на България: Алекс Здравков, Антон Даскалов, Мариан Славчев, Витомир Тодоров, Мартин Кузманов, Илия Антонов, Красен Крумов, Кристиян Митрушев, Манол Данчев, Красимир Янакиев, Явор Кръстев (второ полувреме: Пламен Пандазиев, Александър Тодоров, Денислав Костов, Калоян Недев, Максим Палиев, Максим Димитров, Владимир Речев, Александър Николов, Николай Неделчев, Денислав Димитров, Росен Иванов).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кевин Строотман обяви края на кариерата си
Кевин Строотман обяви края на кариерата си