НОВИНИ

Националният отбор по волейбол за девойки започна подготовка за Балканиадата

националният отбор волейбол девойки започна подготовка балканиадата
Снимка: БФВ
bnt avatar logo
от БНТ
09:51, 29.12.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Националният отбор по волейбол за девойки под 17 години, воден от Диян Боюклиев, започна подготовка на 28 декември за предстоящата Балканиада.

Турнирът е квалификация за Европейското първенство 2022. Домакин на състезанието е Балъкесир (Турция), а мачовете са между 12 и 16 януари.

Участват седем отбора, разделени в две групи. България е в потока с Гърция и Турция. В другата група са Сърбия, Румъния, Черна гора и Албания. Първите два отбора продължават на полуфиналите. Само победителят се класира директно за Европейското първенство, което ще е от 16 до 24 юли в Чехия.

Старши треньорът Диян Боюклиев заяви, че силите в тази квалификация са изравнени и предстои тежко състезание, но отборът ще се бори с всички сили за единствената квота за Европейското.

„Ще водим подготовката си за Балканиадата в зала „Христо Ботев“. Имаме период от две седмици за работа. За краткото време, с което разполагаме, ще се опитаме да стабилизираме момичетата и да работим най-вече по тактическите задачи", каза наставникът.

"В първия ни мач от Балканиадата се изправяме срещу Гърция – съперник, който не познаваме. Южната ни съседка събира национален отбор за първи път в тази възраст, тъй като поради пандемията не участва на изминалите квалификации. Нямаме информация и излизаме да играем на пълни обороти за успех", добави селекционерът.

"Силите са изравнени, като определено квалификацията ще е тежка. Но ние ще се постараем да дадем всичко от себе си и ако можем да вземем билет за европейското още в Турция. Здравословно тимът е добре. Единствено Михаела Иванова, която скъса връзки на Европейското първенство, все още се възстановява, като няма да може да вземе участие на Балканиадата", завърши Диян Боюклиев.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разказ от първо лице: Как се работи 2 години в ковид отделение
Разказ от първо лице: Как се работи 2 години в ковид отделение
СЗО: 11% ръст на заразените с COVID-19 за седмица
СЗО: 11% ръст на заразените с COVID-19 за седмица