Националният съвет на БСП избира ново ръководство на партията

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
11:23, 11.10.2020
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Националният съвет на БСП се събра днес на "Позитано" 20, за да избере новото ръководство на партията. По устав членовете на Изпълнителното бюро ще бъдат предложени лично от лидера Корнелия Нинова.

След това те трябва да бъдат гласувани от 187-те членове на Националния съвет.

Имате ли опасения, че е възможно все пак малкото опозиционери, които останаха в НС, да създадат проблеми днес?

Станислав Владимиров, кмет на Перник: Аз думата опозиционери не я обичам. Нормално е в нашата партия да има критично мнение, критично мислене. Това е здравословно за всяка една политическа сила, така че аз не искам да разделям партията на управляващи и опозиционери. Силно се надявам да спрем да се занимавам с вътрешнопартийните ни глупости, защото в последните месеци вместо да се обръщаме към хората с идеи и послания, защото изборите чукат на вратата ни, ние се занимаваме с това да посочваме врага с партиен билет.

Костадин Паскалев: По принцип това е лично решение на председателя, но то колкото е лично толкова е и политическо. Изключително важно е какъв ще е сигналът, който ще даде Корнелия Нинова с предложеното бюро.

Кирил Добрев: Има два пътя, по които може да тръгне ръководството. Единият - по пътя на консолидация, другият - по пътя на конфронтация. Надявам се г-жа Нинова да се вслуша в менторите си и да избере пътя на консолидация. Аз заявих веднага след конкурса, че не участвам в това ръководство.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
5 души загинаха след сблъсък на два малки самолета във Франция
5 души загинаха след сблъсък на два малки самолета във Франция
Петър Москов: Цялостната философия на резолюцията на ЕП е левичарска
Петър Москов: Цялостната философия на резолюцията на ЕП е левичарска