НОВИНИ

Националният щаб решава тази нощ мерките за ограничение на COVID-19 в София

националният щаб решава нощ мерките ограничение covid софия
bnt avatar logo
от БНТ
22:26, 10.03.2020
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

На заседание тази нощ Националният щаб за овладяване на разпространението на COVID-19 ще вземе решение за мерките за ограничения и предпазване в София, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

На този етап здравните заведения в София разполагат с нужния капацитет легла и необходимия медицински персонал, който да поеме диагностициране, изследване и лечение на граждани.

Столична община е в готовност за 72 часа, при искане от Националния щаб за овладяване на разпространението на вируса, да преобразува общинската Втора градска болница в инфекциозна.

Умоляват се гражданите да ограничат социалните си контакти и да продължат засилената лична хигиена. При вирусни симптоми, първо се обадете по телефона на личния си лекар и изпълнявайте стриктно неговите указания. Граждани, които нямат лични лекари, могат да се свържат по телефона със Столичната регионална здравна инспекция.

Призовават се гражданите, на които е наложена карантина, стриктно да я спазват.

Продължава засилената дезинфекция в градския транспорт, метростанциите и във всички институции, които работят с граждани.
Призовават се гражданите на София да са спокойни и да се информират от официалните източници.

При допълнителни въпроси за вируса, можете да се обадите на разкрития от Министерство на здравеопазването телефон 02 807 87 57.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Словения затвори границата си с Италия
Словения затвори границата си с Италия
"Референдум": Предприемате ли някакви мерки за предпазване от коронавируса?
"Референдум": Предприемате ли някакви мерки за предпазване от коронавируса?