Над 100 млн. лв. са инвестициите в Пловдивско през 2020 г.

от БНТ
12:55, 30.12.2020
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Над 100 милиона лева са инвестициите в Пловдивско през трудната в световен мащаб 2020 г. В областта няма нито едно затворено предприятие, а голяма част от тях са разширили производствата си.

Част от компаниите в Пловдивско са реагирали на корона кризата като са внедрили за рекордно кратко време нови производства, свързани с ковид. В това предприятие за медицинско оборудване започват производство на защитни маски от висок клас само за няколко месеца.

"По принцип това отнема от 2 до 3 години. Как да го правим този кризисен мениджмънт, как да внедряваме по-бързо продукти, пикове и падове - доста научени уроци успяхме да съберем тази година", разказа управителят Георги Петков.

Над 100 милиона лева са инвестициите в „Тракия икономическа зона" всяка година. Тенденцията се е запазила и през 2020 г., а догодина ще заложат на иновации в електромобилите.

"Никога не бих се отказал, независимо че годината е ужасна, буквално. Принципно докрай се придържам с План А, План Б е да имам пари за хляб, така че в момента План Б, за който вие питате, не, нямам такъв", каза Георги Лепоев, собственик на наргиле бара.

Според експертите преструктурирането на пазара в световен мащаб е голям шанс за българските компании догодина да поемат производства, които до сега се развиват основно в Азия.

Автор: Екип на БНТ-Пловдив

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Доброволци плетат шапки, шалове и ръкавици за бездомни
Доброволци плетат шапки, шалове и ръкавици за бездомни
Основно българи са резервирали хотели в Банско за Нова година
Основно българи са резервирали хотели в Банско за Нова година