НОВИНИ

Основно българи са резервирали хотели в Банско за Нова година

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:48, 30.12.2020
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Около 15 са ресторантите към хотелите в Банско, които посрещат гости и имат възможност да работят в момента до 22.00 часа. Всички останали заведения са затворени. За Нова година основно българи са направили резервации за посрещането на 2021 година в зимния курорт. За разлика от миналата година резервациите са в пъти по-малко, като чужденци почти няма.

Елица Дублева и семейството ѝ са избрали да посрещнат новогодишната нощ в къща за гости в Банско. Идват тук всяка година, като съчетават празника с карането на ски.

При положение, че се спазват мерките за сигурност и храната за гостите е подсигурена, не виждаме абсолютно никакъв проблем да сме тук и се радваме, че на фона на пандемичната обстановка в целия свят, в България имаме възможност да го направим. Ние имаме лична история, имаме рожденик на 31 декември, аз съм на 1 януари, разказа пред екипа ни Елена.

Юлия Попова, която е собственик на къща за гости в Банско, каза, че те по принцип имат по-различен тип предлагане и няма да има допълнителни забавления.

Резервациите за новогодишните празници в хотелите в Банско тази година са между 15 и 20%, като повечето са направени в последния момент и то от българи. Няма ги туристите от Гърция, Турция, Великобритания и Република Северна Македония.

Банско е предпочитано място от туристите заради чистия въздух в планината и възможността да се практикуват зимни спортове. На 1 януари обаче кукерски фестивал в планинското градче няма да има заради пандемията и мерките за безопасност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 100 млн. лв. са инвестициите в Пловдивско през 2020 г.
Над 100 млн. лв. са инвестициите в Пловдивско през 2020 г.
Нападнаха с ножове 72-годишен мъж от село Езеро
Нападнаха с ножове 72-годишен мъж от село Езеро