НОВИНИ

Над 500 автомобила са върнати от КПП-тата в Русенско по време на почивните дни

500 автомобила върнати кпп тата русенско време почивните дни
bnt avatar logo
от БНТ
16:46, 21.04.2020
Чете се за: 01:02 мин.
У нас

Общо 1000 моторни превозни средства не са били допуснати да излязат или влязат на територията на Русе през изминалата седмица, като само в четирите празнични дни неотложна необходимост не са могли да докажат повече от 500 водачи на автомобили.

Това стана ясно от провелата се днес среща между представители на Областната администрация, Областната дирекция на МВР, както и Териториалната дирекция на Държавна агенция „Национална сигурност“ в Русе.

Освен това в периода от 13-и до 20-и април за неспазване на противоепидемичните мерки са съставени 190 акта, като преобладаващата част от тях – 127 са за неносене на предпазни маски.

Другото често срещано нарушение е струпването на хора на едно място. На установените лица ще бъдат наложени законово определените санкции.

Извършването на ежедневни проверки продължава, като за случаи на нарушение в споменатия период са образувани 7 досъдебни производства и 3 проверки, които се докладват по компетентност на прокуратурата.

В един от случаите полицаи са заварили след сигнал за струпване на хора 5 души на едно място в русенския квартал „Здравец – изток“. Единият от тях е бил без предпазна маска, но е отказал да представи лична карта, за да му бъде съставен акт. Започнал е да обижда служителите на реда и дори е ритнал единия по крака, поради което е отведен във Второ районно управление. Образувано е досъдебно производство, като за действията си 44-годишният мъж е заплашен с лишаване от свобода до 5 години.

От областната администрация в Русе уточниха, че от началото на въведеното извънредно положение на територията на страната общият брой на хората, които са били поставени под карантина в региона вече е надвишил 3 000.

Понастоящем под карантина се намират 955 души, а за други 2 116 тя вече е изтекла. През посочения период съвместни екипи са обходили почти всички адреси. Нарушения са констатирани само на три места, като съответните случаи ще бъдат изяснени в хода на досъдебните производства.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВнР: Капитанът на отвлечения край Бенин кораб е български гражданин
МВнР: Капитанът на отвлечения край Бенин кораб е български гражданин
Възстановиха пътя за Тузлата с европейски средства
Възстановиха пътя за Тузлата с европейски средства