НОВИНИ

Надал и Швьонтек са световни шампиони на ITF за 2022 година

надал швьонтек световни шампиони itf 2022 година
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:42, 15.12.2022
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Рафаел Надал и Ига Швьонтек бяха определени за световни шампиони от Международната федерация по тенис (ITF) след сезон, в който спечелиха по две титли от Големия шлем.

Надал стигна до короната на Аустрелиън Оупън, а след това грабна 14-а титла на Ролан Гарос, като е рекордьор по титли от най-висока категория с 22. Швьонтек, която наследи първото място в ранглистата през март след изненадващото отказване на Ашли Барти от спорта, завоюва втора титла от Откритото на Франция, а след това триумфира и в Ню Йорк.

„Много съм щастлив да стана световен шампион на ITF за пети път. Когато за първи път спечелих отличието през 2008, не очаквах да продължа да играя на толкова високо ниво 14 години по-късно“, каза 36-годишният Матадор.

Испанецът стигна до полуфиналите на Уимбълдън, но бе принуден да се оттегли преди сблъсъка си с Ник Кирьос поради травма в коремната област.

Американецът Раджийв Рам и представителят на Великобритания Джо Солсбъри триумфираха за първи път при мъжките двойки, след като спечелиха трета титла от Шлема в тандем на Ю Ес Оупън, а след това ликуваха и с първи трофей от финалите на АТП през ноември. Барбора Крейчикова и Катерина Синякова пък грабнаха приза при женските двойки за трети път. Чешкото дуо спечели три титли от Шлема, триумфирайки в Мелбърн, Лондон и Ню Йорк.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пловдивски полицаи спряха наркосделка, двама души са задържани
Пловдивски полицаи спряха наркосделка, двама души са задържани
Във Велинград излязоха на протест срещу изграждането на 5G антена
Във Велинград излязоха на протест срещу изграждането на 5G антена