НОВИНИ

Надал продължава с победите след успех над Кирьос в Индиън Уелс

Рафаел Надал
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:32, 18.03.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Рафаел Надал победи Ник Кирьос със 7:6(0), 5:7, 6:4 в 1/4-финален мач на турнира по тенис на твърда настилка от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс с награден фонд 8,58 милиона долара.

Испанецът остава непобеден от началото на годината, след като се наложи над австралиеца след след 2:47 часа игра.

Ник Кирьос успя да пробие съперника си за 2:1, но Надал възобнови равенството при 5:5. Два успешни сервис гейма изпратиха сета в тайбрек, където 35-годишният тенисист бе безпощаден.

Във втория сет 26-годишният австралиец проби в последния гейм, за да възобнови равенството в сетовете.

Надал стигна до пробив за 4:3 в заключителната трета част от двубой, което му бе достатъчно, за да подпечата успеха си след 6:4 във финалния сет.

Това 3 победа № 19 за "матадора". На полуфиналите той ще срещне сънародника си Карлос Алкарас Гарфия, който победи защитаващия титлата си Камерън Нори с 6:4, 6:3. 19-ият в схемата испанец успя да наложи волята си, въпреки че изоставаше на два пъти с пробив в първия сет, а във втория трябваше да превъзмогва връщането им, за да триумфира в крайна сметка над британеца след час и 40 минути игра.

Надал и Алкарас имат един мач помежду си, спечелен от 21-кратния шампион в турнирите от Големия шлем. Матадорът спечели категорично на Мастърса в Мадрид миналата година, давайки само три гейма на по-младия си сънародник.

Първата ни ракета Григор Димитров ще се опита да влезе в полуфиналите в долната половина на схемата, като играе с Андрей Рубльов, а последният полуфиналист ще бъде определен от сблъсъка между Миомир Кецманович и Тейлър Фриц.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Митов: ГЕРБ ще работи за предсрочни избори
Митов: ГЕРБ ще работи за предсрочни избори
Депутатите пред бой в НС заради ареста на Борисов
Депутатите пред бой в НС заради ареста на Борисов