НОВИНИ

Надал вгорчи дебюта на Рубльов в "О2 Арена"

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:59, 15.11.2020
Чете се за: 00:51 мин.
Тенис
надал вгорчи дебюта рубльов арена

"Матадора" спечели първата си среща от финалите на ATP в Лондон, надигравайки с 6:3, 6:4 за час и 19 минути игра руснакът Андрей Рубльов, който е тенисистът с най-много спечелени титли през сезона, пет.

Двубоят започна сравнително равностойно, като в първите пет гейма и двамата тенисисти сервираха категорично без да позволяват да се стига до точки за пробиви.

Ключовият момент дойде в шестия гейм, когато Рубльов за първи път изпита трудности на свое подаване. Руснакът отрази един брейкбол, но при втория нямаше какво да стори и Надал поведе с 4:2.

Това като че ли беше и повратния момент за целия двубой, тъй като след него грешките от ракетата на Рубльов зачестиха.

Рафа първо затвори първия сет с 6:3, а освен това проби и в откриващия гейм на втората част.

До края на двубоя липсваха точки за пробив за който и да е от двамата, като ясно си личеше нервността в играта на абсолютния дебютант в надпреварата Рубльов, който често взимаше прибързани решения, които водеха до грешки.

В край на сметка след 1 час и 19 минути на корта Надал затвори срещата на свое подаване, като по този начин стартира победоносно участието си в последния за годината турнир на ATP.

От друга страна, Рубльов може да извлече само позитиви от първия си мач в "О2 Арена", за да се подготви за втория си двубой, който е след два дни срещу Стефанос Циципас.

Левичарят от Майорка пък ще срещне Доминик Тийм, който по-рано днес пък потегли с успех, именно срещу Циципас в повторение на финала от миналата година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
816 нови случаи на коронавирус за последното денонощие
816 нови случаи на коронавирус за последното денонощие
Италия надигра тотално Полша и пое лидерството в групата
Италия надигра тотално Полша и пое лидерството в групата