НОВИНИ

Най-странните оправдания във футбола

пардю застава начело цска дербито левски
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
10:01, 16.04.2022
Чете се за: 04:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Футболисти, треньори, собственици на отбори... никой не обича да губи. А когато загубят търсят оправдания, като контузии, умора от сгъстените мачове или съдийски решения. Британският таблоиден вестник "Сън" представя футболните личности, избрали най-странните оправдания.

Хосеп Гуардиола - Манчестър Сити

Обичайно празнуваш, когато победиш, но нещата не стоят по този начин при Пеп Гуардиола. След като Манчестър Сити победи Уувърхемптън с дузпи в Купата на Лигата през 2017 г., испанецът обвини топката за резултата.

"Неприемливо е, за подобен турнир, топката да бъде толкова лека. Тя се движи където си поиска. Невъзможно е да отбележим гол с подобна топка. Всички мои футболисти бяха учудени", споделя треньорът след победата.

Жозе Моуриньо - Челси

"Специалният" остана недоволен от осветлението и феновете на стадион "Лофтъс Роуд" при победата на Челси над Куинс Парк Рейнджърс с 2:1 през 2014 г.

"Смятам, че човекът, отговорен за осветлението и феновете бяха на едно настроение, след като всички бяха заспали. На него му отне 20 минути, за да осъзнае, че вече е тъмно, а на мен ми отне 30 минути, за да разбера, че стадионът не е празен. Разбрах, че има зрители, едва когато отбелязахме", коментира мениджърът.

Сър Алекс Фъргюсън - Манчестър Юнайтед

През 1996 г. Саутхемптън водеше на Манчестър Юнайтед с 3:0 на полувремето. През втората част "червените дяволи" се появиха с нов екип. Причината е, че възпитаниците на сър Алекс Фъргюсън не могат да се разпознаят със своя сив екип.

"Играчите не харесваха сивия екип. Трудно им беше да се различават. Трябваше да сменим екипа", споделя шотландецът след последния съдийски сигнал.

Алан Пардю - Нюкасъл

Столичният музикален фестивал "Нотинг Хил" бе причината за загубата на Нюкасъл от Челси с 0:2 през 2012 г. на стадион "Стамфорд Бридж" в Лондон.

"Не беше честно спрямо нас. Не ни бе разрешено да отложим мача за неделя заради карнавала", оплаква се наставникът на "свраките" след поражението.

Той е известен и с изказването си, че тревата е твърде висока в приятелски мач срещу Рейнджърс. Негови са и думите, че отразяването на Олимпийските игри е попречило на отбора му да е активен на трансферния прозорец.

Мохамед Ал Файед - Фулъм

Бившият собственик на Фулъм бе толкова добър приятел на Майкъл Джаксън, че дори построи негова статуя на стадион "Крейвън Котидж". Когато статуята бе премахната, клубът изпадна в Чемпиъншип.

"Статуята носеше късмета на клуба. Сега ще платим цената, задето я свалихме", смята той.

Бари Фрай - Бирмингам Сити

През 1994 г. наставникт на Бирмингам Сити взе нестандартно решение, за да прекъсне негативната серия на клуба.

"В продължение на четири месеца нямахме победа. Толкова бяхме отчаяни, че препиках четирите ъгъла на терена. Първоначално смятах, че работи, защото започнахме да печелим, но след това ме уволниха", разказва англичанинът.

Владислав Влашчук - Украйна

През 2006 г. Испания нанесе тежка загуба на Украйна с 4:0 в груповата фаза на Световното първенство. Според украинският защитник фауната около хотела на националния отбор е изиграла роля за резултата.

"Почти не мигнахме цяла нощ, заради жабите, които крякаха цяла нощ. Бяхме решили да вземем пръчки и да ги изгоним", твърди бранителят.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха и третия издирван за убийството на бивш полицай в кв. "Лозенец"
Задържаха и третия издирван за убийството на бивш полицай в кв. "Лозенец"
Мъж загина при тежка катастрофа на пътя Пазарджик - Белово
Мъж загина при тежка катастрофа на пътя Пазарджик - Белово