НОВИНИ

Нападателят на Хебър Георги Николов: За нас имаше игра с ръка при гола на Левски

нападателят хебър георги николов нас имаше игра ръка гола левски
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:02, 04.09.2023
Чете се за: 04:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Таранът на Хебър Пазарджик Георги Николов получи днес традиционната купа, която Пресклуб „България“ връчва на избраните за №1 на кръга футболисти в Първа лига. В анкетата сред треньорите и футболните специалисти той събра 10 от 18 гласа и безапелационно бе определен за играч на 7-ия кръг от първенството.

Тогава той реализира хеттрик срещу Локомотив Пловдив, но тимът му загуби с 3:4 на стадиона в Пазарджик. След него в анкетата се наредиха Влатко Дробаров/Черно море/-4 гласа, Бирсент Карагерен/ЦСКА 1948/ и Бърнард Текпетей/Лудогорец/ с по 2.

„Благодаря на всички гласували за мен и на моя отбор, без който нямаше да съм тук. Не ми е първият хеттрик, в юношеските гарнитури съм имал още. Посвещавам головете на моето семейство, винаги те са моята подкрепа”, сподели Николов след награждаването.

На въпрос дали това е предпочитаният от него пост в отбора той отговори:

„За мен е важно да съм вътре на терена, централен нападател е най-подходящата за мен позиция, но треньорът преценява. Отскоро съм в Хебър, гледам да се разбирам с всички момчета. От самото начало мога да взаимодействам добре с тях на терена и извън него“.

Николов изрази съжаление, че ситуацията при отбелязването на гола за Левски във вчерашния късен мач на „Герена“ не е била разгледана от ВАР.

„Вчера, можеше да се преразгледа ситуацията. За нас имаше игра с ръка при гола на Левски. Не за първи път се случва това, да не преглеждат ситуации при гол на противника. Трябва да бъде равностойно спрямо всички клубове, каквото за едните, такова и за другите. В някои ситуации мисля, че трябва да бъде по-справедливо спрямо нас .”

Засега нападателят няма други амбиции, освен да се усъвършенства като футболист. Радостен е, че има треньор с толкова професионални успехи зад гърба си, който може да им предаде своя опит и футболни умения.

„Аз съм прекалено млад, в момента съм концентриран върху предстоя си с Хебър, тренирам всеки ден и искам да се развивам. Щастлив съм, че мога да работя под ръководството на Любослав Пенев.Над 400 мача и над 200 гола -изключителен професионалист е, видял е много във футбола. Щастлив съм, че мога да науча много от него”, завърши той.

Георги Николов има повиквателна за Националния отбор за младежи до 21 години, на когото предстои да изиграе европейски квалификации с Естония и Израел. Той сподели, че познават добре противниците си и ще се стремят към добра игра и победи и в двата мача. Съжалява, че не всички от съотборниците му получават достатъчно възможности за изява и игрово време в своети отбори, което се отразява на качеството на играта на националния тим. Утре отборът заминава за гостуването си на Естония, а на 12 септември ще посрещне Израел у нас.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България преговаря със САЩ за доставката на бронирани машини "Страйкър"
България преговаря със САЩ за доставката на бронирани машини "Страйкър"
Камион се запали край Добрич, шофьорът бил с над 2,7 промила алкохол
Камион се запали край Добрич, шофьорът бил с над 2,7 промила алкохол