НОВИНИ

Нападение над непълнолетен в автобус на градския транспорт в София

нападение непълнолетен автобус градския транспорт софия
bnt avatar logo
от БНТ
10:44, 29.11.2021
Чете се за: 01:07 мин.
У нас
Слушай новината

18-годишен младеж е нападнал непълнолетен в автобус, движещ се по линия 113 в ж.к. „Младост 3“ в София. Инцидентът е станал около 22.30 часа на 27.11.2021 г.

По данни на прокуратурата младежът с инициали В.Ч. ударил непълнолетно момче с юмрук в лицето и му причинил лека телесна повреда.

Деянието е извършено по хулигански подбуди при демонстрация на безнаказаност и пренебрежение на установените правила – престъпление по чл. 131, ал.1, т.12, вр. чл. 130. ал. от НК., се казва в прессъобщение на Софийската районна прокуратура.

Нападателят е арестуван. Предвид опасността да се укрие и да извърши друго престъпление, дежурен прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа.

Обвиняемият е с множество полицейски регистрации за идентични престъпения. За престъплението, за което В.Ч. е привлечен към наказателна отговорност, Наказателният кодекс предвижда от 1 до 3 години затвор.

Предстои утре, 30.11.2021 г., да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Пирогов": Пациентите от РСМ са стабилни, предстои оценка на възможностите за изписването им
"Пирогов": Пациентите от РСМ са стабилни, предстои оценка на възможностите за изписването им
Синът на Курц ще се казва Константин
Синът на Курц ще се казва Константин