НОВИНИ

Наполи приключи кампанията с разгром над Специя

Наполи
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:31, 22.05.2022
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Наполи победи Специя с 3:0 в мач от последния 38-и кръг на Серия А. Матео Политано, Пьотр Желински и Диего Деме се разписаха за неаполитанци.

Възпитаниците на Лучано Спалети откриха резултата още в 4-ата минута на стадион "Алберто Рико". Матео Политано даде аванс на тима си с удар от границата на наказателното поле.

В 12-ата минута двубоят бе временно прекъснат заради напрежение между агитките на двата отбора. "Скай Италия" твърди, че е имало и сбиване на феновете преди мача. Играчите и треньорите на Наполи призоваха феновете си да запазят спокойствие. Някои от привържениците на Специя пък се опитаха да нахлуят на терена и да стигнат до треньора на тима Тиаго Мота, който се разделя с клуба в края на сезона.

Минута след подновяването на играта гостите увеличиха преднината си. Пьотр Желински удвои резултата, а Диего Деме оформи крайния резултат. Полузащитникът засече в движение подаване на Андреа Петаня.

Последният път, в който Наполи отбеляза три гола през първото полувреме в шампионатно гостуване, бе отново срещу Специя на 8 май 2021 г.

Домакините се опитаха на намалят изоставането си, но попадение на Рей Манай бе отменено след намесата на ВАР. Именно нападателят на домакините стреля и в напречната греда след почивката.

Наполи завършва сезона на 3-ото място в класирането с актив от 79 точки и по този начин си осигури участие в груповата фаза на Шампионска лига през идната кампания. Специя е 16-и с 36 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Навършват се 10 години от земетресението в Перник
Навършват се 10 години от земетресението в Перник
Никола Минчев: Министерският съвет не готви вдигане на ветото над Северна Македония за ЕС
Никола Минчев: Министерският съвет не готви вдигане на ветото над Северна Македония за ЕС