НОВИНИ

Наполи с минимален успех над новак

Рома Наполи
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:59, 31.10.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Наполи победи Салернитана с 1:0 в мач от 11-ия кръг на Серия А. Пьотр Желински отбеляза победното попадения в мача през втората част. И двата отбора завършиха срещата с 10 човека след червени картони на Григорис Картанос и Калиду Кулибали.

През първото полувреме Пьотр Желински изпусна най-опасното положение, след като шутира над напречната греда.

След почивката Андреа Петаня стреля с глава в напречната греда в 61-ата минута. Пьотр Желински се ориентира най-добре и бе точен при добавката за крайното 1:0. Полякът е най-резултатният полузащитник в първенството за 2021 г. със 7 попадения. Толкова има и халфът на Милан Франк Кеси.

До края на двубоя и двата тима получиха по един червен картон. В 68-ата минута Григорис Картанос получи жълт картон заради опасно влизане, но след намесата на ВАР футболистът бе изгонен с директен червен картон. Само 10 минути по-късно Калиду Кулибали също получи директен червен картон, като в тази ситуация съдията Майкъл Фабри не се нуждаеше от повторение, за да остави гостите с човек по-малко.

До края на мача Франк Рибери и Рикардо Галоиоло изпуснаха добри ситуации, да възобновят равенството в срещата, но неточността в изстрелите им им попречи да измъкнат точка от неаполитанци.

За втори път в историята на тима Наполи печели 10 от първите си 11 мача. Клубът достигна такова постижение и през сезон 2017/2018.

Наполи е лидер в класирането с актив от 31 точки. Салернитана остава 19-и със 7 пункта.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лудогорец се откъсна на върха в Първа лига след успех срещу Берое
Лудогорец се откъсна на върха в Първа лига след успех срещу Берое
"Уроците на историята": Защо най-широката коалиция претърпява крах
"Уроците на историята": Защо най-широката коалиция претърпява крах