НОВИНИ

Напрежение и много страсти при успеха на ЦСКА над Пирин

напрежение страсти успеха цска пирин
bnt avatar logo
от БНТ
23:04, 22.08.2021
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на ЦСКА победи с минималното 1:0 Пирин Благоевград в мач от 5-ия кръг на Първа футболна лига. За треньора Стойчо Младенов това беше първи двубой на емблематичния за „червените“ стадион „Българска армия“ след завръщането му при „армейците“.

Единственото попадение в срещата беше дело на Жорди Кайседо, който се разписа с глава в 39-ата минута на срещата. 23-годишният еквадорец обаче пропиля дузпа в началото на второто полувреме. Кайседо стреля точно, но вратарят на „орлетата“ Петър Петров успя да хване ъгъла. Наказателният удар беше отсъден за игра с ръка на Станислав Костов. Ситуацията беше разгледана с ВАР, тъй като реферът първоначално не реагира. След като преразгледа случилото се в наказателното поле на гостите, той посочи бялата точка.

Няколко минути преди почивката Пирин остана с човек по-малко. В 42-ата минута Станислав Манолев получи втори жълт картон, след като съдията Димитър Димитров прецени, че защитникът е ударил в лицето Тибо Вион с ръка. Случилото се предизвика изключително бурни реакции от страна на гостите.

Освен това Станислав Манолев отправи реплика към Амос Юга при излизането си, което също нажежи страстите. Футболистът на ЦСКА имаше претенции към Манолев за думите му, но наставникът Стойчо Младенов се опита да потуши скандала. Въпреки това, малко по-късно и наставникът получи жълт картон за реакцията си.

Все пак втори гол не падна, ЦСКА създаде добра ситуация в 68-ата минута. Хамза Чатакович отправи страхотен удар извън наказателното поле към вратата на Пирин, но кълбото се отби от напречната греда.

Отборът на ЦСКА записа втора победа от началото на сезона, като тимът има три отложени срещи, заради участието си в европейските клубни турнири. „Червените“ заемат 6-о място във временното класиране, докато Пирин Благоевград е на 11-о само с 3 точки след една победа и три загуби от старта.

Преди началото на срещата изпълнителният директор на „армейците” Филип Филипов връчи фланелка с номер 80, цветя, почетен плакет и картина на легендарния футболист на червените Димитър Якимов, който на 12 август навърши 80 години.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
384 са новите случаи на коронавирус
384 са новите случаи на коронавирус
Иван Петков: Момичетата показаха воля в много трудни моменти
Иван Петков: Момичетата показаха воля в много трудни моменти