НОВИНИ

Настимир Ананиев: Борисов не желае редовно правителство, иска да отива на избори

bnt avatar logo
от БНТ
08:14, 04.01.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Политика
Слушай новината

"Продължаваме Промяната" поставихме на масата националните приоритети, дръпнахме назад тяснопартийните интереси и тяснопартийното его, каза в "Денят започва" депутатът от ПГ на ПП Настимир Ананиев по повод предложената декларация с приоритети на ПП, които вчера получиха втори мандат за съставяне на правителство.

Ананиев заяви, че това, което предлагат в декларацията, е дневният ред на българското общество - това искат българските граждани и бизнес.

Смята обаче, че Бойко Борисов и ГЕРБ искат да се отива на избори.

"Моето усещане е, че Бойко Борисов иска да отива на избори. Той не желае да има редовно правителство. Той си прокара промените в Изборното законодателство. Едно предложение на БСП за връщане на хартиената бюлетина се оказа 40 параграфа, внесени от ГЕРБ за убиването на машините. Ще имаме изцяло хартиеното гласуване и това е начинът за завръщане обратно чрез манипулации на изборния вот на ГЕРБ и цялата хартиена коалиция", каза Ананиев.

Заяви, че за ПП има други приоритети, като например върховенство на правото и законността. Каза, че например няма нито една магистрала, която да е построена законно и да е безопасна.

"Аз не искам да има надрусани бабаити, които да газят хората по пътищата, а след това полицаи да им носят стълба, за да си влязат в къщи. Не иска конгресмен от Америка да ми казва, че главният прокурор Иван Гешев е заплаха за риска на Европа и НАТО. Хората трябва да избират. Имаме две Българии, от които трябва да избират и къде да живеят - дали в тази на промяната, или в тази на триадата - имаме Борисов, Пеевски и Гешев ", каза Ананиев.

Другото в декларацията на ПП е борбата с неравенствата, каза той.

"Искаме минималната работна заплата да е 50% от средната. В декларацията сме сложили конкретни срокове. Показваме отговорно поведение", каза той.

Ананиев призова да не се отписва втория мандат.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
София отбелязва 145 години от освобождението си (Снимки)
София отбелязва 145 години от освобождението си (Снимки)
Деница Сачева, ГЕРБ: Бихме подкрепили кабинет с третия мандат без наше участие
Деница Сачева, ГЕРБ: Бихме подкрепили кабинет с третия мандат без наше участие