НОВИНИ

Назначиха двама нови заместник-министри

назначиха двама заместник министри
bnt avatar logo
от БНТ
17:22, 26.07.2023
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Назначени са двама заместник-министри - в МВР и Министерството на финансите, съобщават от пресслужбата на МС.

Ивелина Дундакова е назначена за заместник-министър на вътрешните работи. Тя е дългогодишен кадър на Министерството на вътрешните работи.

Към настоящия момент е началник отдел „Регионално сътрудничество и международни организации“ в дирекция „ЕС и международно сътрудничество“, а преди това е била главен експерт в дирекция „Анализ и политики“ в МВР.

Дундакова е заемала поста на съветник към Националния координатор за противодействие на тероризма и сигурността под Министерството на правосъдието и сигурността в Нидерландия. Тя е работила и като анализатор на риска в данъчната служба към Министерството на финансите в Нидерландия. Завършила е „Международни отношения и проблеми на сигурността“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и „Управление, икономика и право“ в „Inholland University“ в Ротердам.

Милена Райкова е назначена за заместник-министър на финансите, считано от 1 август. Преди да поеме поста, е работила в Сметната палата - била е съветник на председателя и главен експерт в същата институция. Райкова е работила като финансов контрольор в Българската национална телевизия и като главен финансов инспектор в Агенцията за държавна финансова инспекция. Милена Райкова има богат опит и в частния финансов и застрахователен сектор. Магистър е по „Финанси и кредит“ от Университета за национално и световно стопанство - София.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Огнен ад на Средиземноморието
Огнен ад на Средиземноморието
Лоренцо Мичели: Четвъртфинал на европейското първенство ще е фантастичен резултат за нас
Лоренцо Мичели: Четвъртфинал на европейското първенство ще е фантастичен резултат за нас